Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Prošao pakao: Jedva preživio, a sad je Instagram zvijezda

None Foto: Instagram

Vajmarski ptičar Murray ne može držati jezik u ustima, što je posljedica smrtonosnog virusa kojega je preživio kao odbačeno štene na plaži u Puerto Ricu

Unatoč svim nedaćama kroz koje je prošao, Murray je sad sretan sa svojom ljudskom obitelji.

'Ja sam vajmarski ptičar, preživio sam pseću kugu i spasio me The Sato Project u Puerto Ricu dok sam bio štene. Moj rep nikad ne prestaje mahati!', stoji u opisu Instagram profila kojega je ovom slatkom psiću otvorila njegova američka obitelj.

Murray je bio star samo 12 tjedana kad je pronađen na plaži prije pet godina. Bio je zaražen psećom kugom, virusom koji ubija većinu oboljelih, uništavajući im dišni i živčani sustav.

PRESLADAK MALIŠAN Ljuta vlasnica korila buldoga, a on je iznenadio 'hit' reakcijom

Umalo je bio eutanaziran no kad je veterinar vidio kako veselo maše repom odlučio je pokušati ga izliječiti. Na žalost, dva Murrayeva brata nisu preživjela.

Ovog ljepotana je spasila udruga The Sato Project koja brine o psima te ga je prebacila u SAD gdje je i udomljen.

No, posljednice virusa su ostale pa Murray nema zube, a jezik mu nekontrolirano visi iz usta.

Također ima deformacije kostiju pa izgleda drugačije. No, to nije spriječilo Mackenzie Gallant i njezinu obitelj da ga udome.

NAJAVA KONFERENCIJE O PSIMA 'Čovjek i pas emocionalno su povezani već 14 000 godina...'

- Taj jezik koji mu visi iz usta je najslađa stvar kod njega. Kao i uši koji nisu jednake i općenito cijela figura. Zapravo, njegovi nedostaci čine ga tako slatkim i posebnim - s ljubavlju o svojem psiću priča Mackenzie.

Murray već pet godina sretno živi u Massachusettsu sa svojom ljudskom i psećom obitelji. Njegova vlasnica Mackenzie otvorila mu je i profil na Instagramu kako bi podigla svijest o problemima pasa te potakla važnost udomljavanja. S obzirom da njegov profil prati više od 27 tisuća ljudi, za vjerovati je kako je udomiteljica i uspjela u svojem naumu.

ISKUSTVA I MIŠLJENJA STRUČNJAKA Mogu li psi i mačke nanjušiti rak kod svojih vlasnika? Mogu!

- Murray je tako poseban zbog svoje osobnosti. Preživio je i ne zna ništa o tome što nije u redu s njim. Uvijek samo sretno maše svojim repom. Ne možemo zamisliti život bez njega - govore članovi obitelji Gallant.

Komentari (7)
  • Nije to nikakva glupost, rade cu pratiti nekog psa i smijati se njihovim ludorijama, diviti se kako su slatki, nego gledati tko je sta obukao, tko sta jede i gdje putuje. Ova slatka bica su ipak zanimljivija 😉

    7. 11. 2018,   12:07
  • a dusica preslatka

    7. 11. 2018,   13:27
  • Prate psa na instagramu?? Do kud seže ljudska glupost to je nevjerovatno

    7. 11. 2018,   10:43