Obavijesti

Lifestyle

Komentari 4

Prijenosni roštilji od 60 kuna, a najskuplji je čak 3799 kuna

Prijenosni roštilji od 60 kuna, a najskuplji je čak 3799 kuna
1

Na jednokratnom roštilju mogu se ispeći i dvije runde, a stoje između 15 i 20 kuna. Provjerili smo cijene preklopnih roštilja, elektroničkih i na drveni ugljen, a oni s kotačima stoje više

VIDEO

Električnih roštilja ima najviše u velikim splitskim trgovačkim centrima. One na drveni ugljen, koji stanu u prtljažnik automobila, pa su i za izlete, pronašli smo u Bauhausu. 

Na Grillstarovu roštilju na drveni ugljen Wagon može se u jednoj rundi ispeći dovoljno mesa za četvero. Sklopiv je, ima kotače, pa ga je lako i vući ili gurati od automobila do željenog mjesta, rešetka za pečenje može se postavljati na četiri različite visine, težak je oko osam kilograma i stoji 199 kuna.

Meat barbecue

Kingstoneov roštilj na ugljen Bullet 47 ima kotače, termometar i otvore za zrak, a ispod rešetke je aluminijska posuda za pepeo za lakše čišćenje. Može se iz prve pripremiti hrana za šestero, a stoji 359 kuna. Gotovo dvostruko skuplji je Grillstarov Texas. Ima dvije rešetke dimenzija 42 x 47 centimetara, koje se mogu podesiti na tri razine visine, a zaštita od vjetra pruža optimalnu regulaciju temperature tijekom roštiljanja. 

Nije svaki centar isti

Na rešetkama ima mjesta za istodobno pripremanje jela od mesa, ribe ili povrća, a velika metalna polica služi za odlaganje pribora za roštilj ili pića. Cijena mu je 699 kuna.

U zadarskom Pevecu prijenosni roštilji na ugljen ili drva stoje između 159 i 699 kuna. Na najskupljem se odjednom može ispeći dovoljno mesa ili povrća za petero do osmero ljudi. 

Jednokratnih roštilja jučer nije bilo. Slična je ponuda i u slavonskobrodskom Pevecu. Četvrtasti roštilji  stoje 309, 439 i 669, a okrugli 239 i 429 kuna.

Kotači podižu cijenu

U Bau Weltu četvrtasti roštilji s kotačima i pocinčanim rešetkama, ovisno o dimenzijama, stoje 175, 299, 324, 379 i 799 kuna. Većina ih je na kotačima kako bi ih se moglo gurati, a ne prenositi. Oni samo s nogicama su jeftiniji i stoje 69, 99 i 129 kuna, a 429 kuna cijena je roštilja koji ima i dodatnu okruglu ploču za pečenje, uz onu klasičnu. 

Chill&Grill tajne: Mariniranjem do izvanrednog okusa mesa
Chill&Grill tajne: Mariniranjem do izvanrednog okusa mesa

Dakako, ima i puno skupljih roštilja, na plin po 1499 i(li) uz baterijsku rasvjetu po 1599 kuna. 

U Bau Weltu nude i mrežice za roštilj površine 36 x 42 centimetra po 35 kuna, rešetke od inoksa 52 x 50 x 2,5 centimetara za 299, a posuda za žar je 89 kuna. Set u kojem je okrugli trodijelni roštilj promjera 35 centimetara s pripadajućim priborom za roštiljanje snižen je s 99 na 69 kuna. 

Mrežice za ribe

U slavonskobrodskom Kauflandu takozvani stupni roštilj promjera 39 centimetara stoji 249 kuna, plinski roštilj s poklopcem 799, a posuda za potpalu, odnosno mrežica za roštiljanje, 40 kuna. Nude i mrežice za roštiljanje ribe po 30 te mrežice za roštiljanje kobasica po 25 kuna.  

Konzumova internetska prodavaonica nudi okrugli roštilj promjera 36 centimetara s poklopcem i tri noge za 129 kuna, a klasični četvrtasti roštilj sa žljebastom pločom od inoksa površine 46 x 40 centimetara i tri noge stoji 399,99 kuna. 

Od sutra Chill&Grill: "Vi samo chillajte, a mi za vas grillamo"
Od sutra Chill&Grill: "Vi  samo chillajte, a mi za vas grillamo"

Kovčeg s priborom

Roštilj na kotačima s poklopcem i tri drvene police je 519 kuna.

Lidl ima set pribora za roštilj od nehrđajućeg čelika u kovčegu za 189 kuna, hvataljke za meso su 14,99, mrežice za meso ili ribu 34,99, a šest čeličnih “štapića” za ražnjiće 39,99 kuna. 

Kocke za potpalu drva ili ugljena u roštilju su između pet i šest kuna, vreća s 2,5 kilograma drvenog ugljena oko 15, na akcijama ih se može pronaći i za 12 kuna, a vreća s toliko briketa je 5-10 kuna skuplja. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Kako reciklirati božićno drvce i pretvoriti ga u ukras za dom
ZA VALENTINOVO

Kako reciklirati božićno drvce i pretvoriti ga u ukras za dom

Na drvcima koja se kite za Valentinovo očekivano prevladavaju crvena i roza boja, a od ukrasa se koristi sve: od vate, božićnih kuglica, preko srca i ruža do šarenih ukrasa od slatkiša

14 genijalnijih trikova: Votka čisti madrac, a grejp kadu i WC
SUPER!

14 genijalnijih trikova: Votka čisti madrac, a grejp kadu i WC

Jastučnica će očistiti stropni ventilator, a uz nju prašina neće padati po cijeloj sobi, a kožni namještaj ne morate baciti već ga revitalizirajte pastom za cipele...
Trik kako lakše pronaći i spariti čarape koje ste izgubili u kući
VJEČNI PROBLEM

Trik kako lakše pronaći i spariti čarape koje ste izgubili u kući

Napravite ploču pa na nju vješajte čarape kojima se zagubio par. S vremenom će se na ploči naći oba para ili ćete negdje u kući naći jedan dok će vas drugi par čekati na zidu