Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Dogovorili prekid vatre između pobunjenika i sirijskih snaga

None Foto: KHALIL ASHAWI/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

U zračnim napadima u ponedjeljak je na sjeverozapadu Sirije ubijeno najmanje 25 ljudi, uglavnom civila. Od kraja travnja u bombardiranju sirijskog režima i njegova ruskog saveznika poginulo je više stotina civila

Rusija i Turska dogovorile su potpuni prekid vatre između sirijskih snaga i pobunjenika u sirijskoj pokrajini Ildib, izvijestile su u srijedu ruske novinske agencije, pozivajući se na rusku vojsku.

Ruska vojska priopćila je da je prekid vatre primijenjen u takozvanoj demilitariziranoj zoni u Idlibu te da je u srijedu značajno doprinio smanjivanju nasilja, izvijestile su agencije.

Agencije nisu navele koliko dugo bi mogao potrajati prekid vatre.

Israel airstrikes on Hamas-run TV station in Gaza ODMAZDA ZA DVIJE RAKETE Nakon napada na Golan, Izrael gađao Siriju: Ubili tri vojnika

U zračnim napadima u ponedjeljak je na sjeverozapadu Sirije ubijeno najmanje 25 ljudi, uglavnom civila. Od kraja travnja u bombardiranju sirijskog režima i njegova ruskog saveznika poginulo je više stotina civila, tvrde stanovnici i nevladine udruge.

Nasilje u pokrajini Idlib i obližnjoj Hami obilježilo je najveći sukob između sirijskog predsjednika Bashara al-Assada i njegovih pobunjenika od prošlog lijeta.

Otkad su u travnju počeli zračni napadi u Idlibu, na desetke tisuća ljudi bilo je prisiljeno napustiti svoje domove.

Pokrajina Idlib je posljednje veliko džihadističko uporište u Siriji.

jj 15692c.jpg TERORISTI SE SNIMALI 'Amerikanci i Britanci, meci će biti u vašim tijelima. Tu smo...'

U rujnu 2018. Moskva i Ankara koja pomaže nekim pobunjeničkim skupinama, potpisale su ugovor o uspostavi demilitarizirane zone radi razdvajanja pobunjeničkih od vladinih područja.

Prema podacima Sirijskog opservatorija za ljudska prava (SOHR) u ratu u Siriji je u osam godina poginulo više od 370.000 ljudi, a raseljeno ih je više milijuna.

Komentari (1)
  • Ovo o toliko žrtava među civilima = čista laž

    15. 6. 2019,   10:33