Obavijesti

News

Komentari 348

Todorić elitni kvart zamijenio malom ćelijom u Remetincu...

Todorić elitni kvart zamijenio malom ćelijom u Remetincu...
12

Nakon što mu je let iz londonskog Heathrowa kasnio, Ivica Todorić je, zajedno sa suprugom Vesnom i trojicom tjelohranitelja sletio u Zračnu luku Franjo Tuđman. Od tamo je prevezen u Remetinec

VIDEO

Ivica Todorić sletio je u Zagreb. Iako je trebao sletjeti oko 20 sati, zbog kašnjenja na Heathrowu došao je skoro sat vremena kasnije na zagrebačku zračnu luku. Ispred glavnog ulaza čekao ga je policijski kombi koji ga je nešto poslije 21.30 prevezao u zagrebački Remetinec gdje će prenoćiti. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:19

Zadnje informacije: 

21.49 - Ivica Todorić stigao je u Remetinec. Tamo ga čeka procedura prihvata, oduzimanje osobnih stvari koje ne smije imati u zatvoru te smještanje u ćeliju. Nije poznato hoće li ju dijeliti s drugima, ali ukoliko bude, bit će s najviše dvoje ljudi u njoj. 

Sutra mu slijedi još ispitivanje na istražnom sudu. Todorić je najavio i da će se žaliti na presudu, a ukoliko sud uvaži žalbu, mogao bi biti pušten iz istražnog zatvora. 

21.38 - Iščekuje se dolazak Ivice Todorića ispred zatvora u Remetincu. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

21.24 - Vesna Todorić upravo izlazi iz zračne luke. Nije htjela ništa komentirati niti odgovarati na pitanja, samo je u pratnji tjelohranitelja ušla u automobil. 

21.15 - Kako javljaju Vijesti.hr, Ivica Todorić je na putu do Remetinca. Iz zrakoplova je ravno ušao u policijski kombi koji ga je čekao ispred zračne luke. Kako saznjemo, njegova supruga još uvijek nije napustila zračnu luku. 

20.58 - Ivica Todorić sletio je u Zračnu luku Franjo Tuđman. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

20.50 - Zrakoplov u kojem se nalazi Ivica Todorić ušao je u zračni prostor Hrvatske i približava se zračnoj luci u Velikoj Gorici. 

19.37 - Međunarodna Zračna luka Zagreb oglasila se da će avion na kojem je Ivica Todorić sletjeti u 20.50. 

19.23 - Todorića ispred Zračne luke Franjo Tuđman već čeka policijski kombi koji će ga prevesti u Remetinec. 

19.09 - Prema podacima Flight Radara, zrakoplov u kojem se nalazi Ivica Todorić sletjet će tek oko 21 sat. Poletio je tek nešto prije 19 sati. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

18.52 - Ivica Todorić u Zagrebu se očekuje od 20.45, javlja HRT

18.25 - Zbog gužve u zračnoj luci Heathrow zrakoplov za Zagreb još uvijek čeka dozvolu za let. Ukupno očekivano kašnjenje je oko pola sata. 

18.15 - Zrakoplov za Zagreb u kojem se nalazi Ivica Todorić još nije poletio. Kasnit će nekoliko minuta. Osim trojice tjelohranitelja, s Ivicom Todorićem je i njegova supruga Vesna koja je kratko komentirala izručenje za N1: 

- Kako biste se vi osjećali da vas izručuju? On je nevin čovjek - kazala je. 

18.05 - Todorić će sletjeti u Zagreb s 10-ak minuta kašnjenja, još uvijek nije poletio. Ukoliko avion pristane na zračni most na Zračnoj luci Franjo Tuđman vjerojatno će zadnji izaći iz zrakoplova. No, ukoliko zrakoplov pristane na pisti, a po putnike dođe autobus i preveze ih do terminala, tada će po Todorića vjerojatno doći posebno vozilo, javlja N1. 

17.55 - Avion za Zagreb vjerojatno će kasniti. Ukrcaj putnika još uvijek traje. Todorićeva supruga Vesna također se ukrcala u zrakoplov. Policajci u zrakoplovu koji čuvaju Todorića ne dozvoljavaju fotografiranje i snimanje. 

17.27 - Na let za Zagreb ukrcali su prvo Ivicu Todorića, a onda i ostale putnike, javlja Večernji list. 

17.00 - Ivica Todorić je na zračnoj luci u Londonu. Novinarki Novog lista rekao je da se dobro osjeća, no da ne može davati izjave jer je "pod tretmanom trojice tjelohranitelja". 

-------------------------------

Podsjetimo, sud u Londonu srušio mu je žalbu i odlučio da se mora vratiti u Zagreb kako bi istražiteljima odgovorio na pitanja o tome kako je iz Agrokora izvukao 1,4 milijarde kuna.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:38

Nakon što sleti Ivicu će dočekati “marica” i odvesti ga u istražni zatvor u Remetincu. Todoriću je, naime, sudac odredio istražni zatvor kako ne bi mogao utjecati na svjedoke. U gotovo godinu dana otkako je protiv Gazde i njegovih menadžera iz koncerna pokrenuta istraga zbog sumnje da su iz Agrokora izvukli čak 1,4 milijarde kuna tužitelji su ispitali sve osim jednog svjedoka.

Plan Borg 2: Todorić i Martina Dalić spašavaju se u paketu...
Plan Borg 2: Todorić i Martina Dalić spašavaju se u paketu...

Nakon što dođe u Remetinec Todorić će proći uobičajenu proceduru. U Centru za dijagnostiku pregledat će ga liječnici i psiholozi. Utvrdit će se ima li zdravstvenih problema, koristi li lijekove, a potom će pozorno procijeniti i sigurnosne rizike - mogu li ga, radi njegove sigurnosti, smjestiti u ćeliji s još nekim ili će biti sam u sobi i na kojem odjelu. U slučaju bivšeg premijera Ive Sanadera i bivšega generala Vladimira Zagorca, uprava zatvora odlučila je da je najsigurnije da budu na ženskom odjelu. Po svemu sudeći, to bi se moglo ponoviti i u slučaju Gazde. Već isti ili drugi dan nakon dolaska Todorić će otići na ispitivanje u zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo i iznijeti obranu.

#Agrotvor: Bivšoj ministrici svi su krivi osim Plenkija
#Agrotvor: Bivšoj ministrici svi su krivi osim Plenkija

Razmotrit će mu žalbu

- On će iznijeti svoju obranu, ali ne mogu precizirati o čemu sve točno, što će sve biti predmet, koliko će ići u detalje. Mislim da nije dobro tako detaljno svjedočiti odmah na početku, ali obranu će dati - rekla je za televiziju N1 Todorićeva odvjetnica Jadranka Sloković nakon odluke londonskog suda o izručenju. Po tome bi se moglo zaključiti da će Todorić vrlo brzo izaći iz istražnog zatvora. No tužiteljstvo u svakom trenutku može izaći s novom listom svjedoka koje je neophodno ispitati, a na koje bi Todorić mogao utjecati. Čim sleti razmotrit će se i njegova žalba o određivanju istražnog zatvora. Ukoliko mu sud uvaži žalbu ili ukoliko u međuvremenu ispitaju i posljednjeg svjedoka na kojeg bi mogao utjecati Todorić bi mogao iz istražnog zatvora već za nekoliko dana. No, postoji i mogućnost da će tužiteljstvo pred suca istrage izaći sa zahtjevom da ga pošalje u istražni zatvor zbog opasnosti od bijega. Kada bi mu bio određen istražni zatvor od opasnosti od bijega imao bi mogućnost uplatiti jamčevinu. Ona se određuje razmjerno visini materijalne štete pa bi Todoriću trebao veliki iznos. No kako mu je većina imovine blokirana, u tom slučaju morao bi posegnuti za novcem ili imovinom prijatelja.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 348
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa