Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Miletić: Tko promiće nacizam, fašizam i ustaštvo ide u zatvor

None Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Ivan Đakić u ponedjeljak je na svom facebook profilu objavio fotografiju ustaše s odrubljenom glavom četnika uz koju je napisao: "Svim 'prijateljima' srbićima čestitam Božić"

Predsjednik IDS-a Boris Miletić u srijedu je rekao da je objava Ivana Đakića na facebook profilu potvrda koliko daleko stvari mogu otići ako ih se u startu ne sasiječe te apelirao na policiju i DORH i druge nadležne institucije da počnu primjenjivati odredbe kaznenog zakona koje se tiču govora mržnje, a predložio je i zatvorske kazne za promicanje nacizma, fašizma i ustaštva.

Ivan Đakić u ponedjeljak je na svom facebook profilu objavio fotografiju ustaše s odrubljenom glavom četnika uz koju je napisao: "Svim 'prijateljima' srbićima čestitam Božić".

MOŽE DOBITI TRI GODINE Prijeti mu zatvor: Ivana Đakića prijavit će za poticanje mržnje

Sustavno toleriranje mržnje, nasilja i ustaškog paradiranja rezultiralo je ovim čemu danas svjedočimo - sve većoj stopi nasilja u Hrvatskoj i gnjusnim incidentima kakvi se rijetko viđaju u slobodnoj Europi, ustvrdio je Miletić u priopćenju.

"Sve dok odgovorne institucije na čelu s Vladom ne budu reagirale oštro i rezolutno, to će šovinističko ludilo poprimati sve veće razmjere. Osude nisu dovoljne, sitne kazne nisu dovoljne. Nakon Đakića doći će neki drugi Đakić. Svojim ignoriranjem dozvolili ste da se Hrvatskoj ponovno zalijepi etiketa ustaštva. Apeliram na resorne institucije, prije svega na policiju i DORH da počnu primjenjivati odredbe Kaznenog zakona koje se tiču govora mržnje", poručio je predsjednik IDS-a u priopćenju.

JOSIP ĐAKIĆ: OSUĐUJEM OBJAVU SVOG SINA Ivan Đakić se ispisao iz HDZ-a: Policija ga privela zbog objave

Pozvao je predsjednika Hrvatskog sabora da na dnevni red uvrsti prijedlog IDS-a o dopunama Kaznenog zakona kojim propisuju zatvorske kazne za promicanje nacizma, fašizma i ustaštva.

"Bježanjem od izmjena zakona bježite od vlastite odgovornosti i Hrvatsku svjesno pretvarate u opasnu državu", ustvrdio je predsjednik Boris Miletić.

Komentari (130)
  • tko promice lopovluk takodjer

    9. 1. 2019,   11:29
  • druže miletiću da je ovo država kao što nije ti i tvoj mentor jakovčić već bi bili u zatvoru za mnoge stvari,poćev od uljanika,prodaje nekretnina na obali,pogodovanja končaru,eko sela itd,zato bolje pokrij se po glavi i šuti i slažem se sa tobom,malog treba kazniti ali ti si veleizdajnik za mene

    9. 1. 2019,   11:37
  • Lako ću je sa ovim "ustašama" i "koljačima" nego tko će u zatvor zbog Uljanika i 3. Maja?

    9. 1. 2019,   12:26