Obavijesti

News

Komentari 197

Milanka Opačić napustila SDP: 'Ja ne želim rastakati stranku'

Milanka Opačić napustila SDP: 'Ja ne želim rastakati stranku'
4

Bila je među potpisnicima pisma koje su nezadovoljni SDP-ovci ovog ljeta poslali stranačkom šefu, a prije točno godinu dana zaradila je i opomenu zbog narušavanja ugleda stranke...

VIDEO

Milanka Opačić nakon 28 godina u SDP-u istupila je iz stranke i postaje nezavisna zastupnica. Prekretnica je bio posljednji četverosatni sastanak Predsjedništva i Kluba SDP-a, u kojem je kaže, bilo potpuno jasno da niti jedna od strana nema volje da se stranka izvuče iz krize te da se radi isključivo o parcijalnim interesima te da stranke nema nigdje. 

- Moj utjecaj na to u kojem smjeru će ići SDP je sveden na minimum i svaki moj dan i ostanak u stranci je ustvari sudjelovanje u rastakanju stranke, a to ne želim - poručila je Opačić. 

Upozorila je kako je SDP danas, nakon stanke koja je dva puta bila na vlasti, postala marginalna oporbena stranka, koja je privjesak svim manjim strankama te da u svim aktivnostima trčimo za njima. Najavila je kako će u Saboru podržavati sve prijedloge, bez obzira od kuda dolaze, a koji su dobri za građane i zemlju. Na pitanje hoće li kao podržavati primjerice proračun, odgovara:

- Ostavimo neka pitanja za kasnije, u ovom trenutku ne bih odgovarala na hipotetska pitanja - zaključila je Opačić. 

'Kolege ogovaraju jedni druge'

Opačić je ranije izjavila kako joj nije problem samo opcija za Bernardića već i ona koja je protiv njega:

- Nije mi više problem samo opcija predsjednika stranke Davora Bernardića, već i ova koja je protiv njega, jer nisu složni i ne vidim da imaju ideju kako riješiti probleme u stranci. Stalno se nešto oteže i odgađa, čime se prolongira agonija stranke, izjavila je Opačić za tportal uoči početka jesenskog zasjedanja Sabora.

Ne ide pa ne ide: SDP-ovci su molili Beru da ode, a on ne želi
Ne ide pa ne ide: SDP-ovci su molili Beru da ode, a on ne želi

Kap koja je prelila čašu, prema njenim riječima, bio je način kako stranački kolege ogovaraju jedni druge i prepričavaju razgovore u četiri oka.

- Kad sam vidjela kako se kolege odnose i kako pričaju jedni o drugima, zaključila sam da to više nije društvo u kojem želim biti, rekla je Opačić.

Potpisala pismo protiv Bernardića

Opačić je bila među potpisnicima pisma koje su nezadovoljni SDP-ovci ovog ljeta poslali stranačkom šefu, a prije točno godinu dana zaradila je i opomenu zbog narušavanja ugleda stranke.

Tada je Opačić poručila kako bi za stranku bilo najbolje da njezin predsjednik odstupi jer ona smatra da imaju krizu vodstva i da stranka ne funkcionira. Poručila je, nakon opomene, kako odluku prihvaća, ali i da stoji iza svega što je rekla.  

Kako će srušiti HDZ kad ne mogu srušiti ni ubogog Beru?
Kako će srušiti HDZ kad ne mogu srušiti ni ubogog Beru?

Opačić, inače diplomirana politologinja, u više je mandata bila SDP-ova saborska zastupnica. U Vladi Zorana Milanovića bila je potpredsjednica Vlade i ministrica socijalne politike i mladih. Obnašala je dužnost potpredsjednice Hrvatskoga sabora od 14. listopada 2016. do 30. lipnja 2017.

Članica je SDP-a od 1990. godine. Za članicu direkcije SDP-a izabrana je 1992., a u nekoliko navrata bila je članica Glavnog odbora SDP-a i njegova potpredsjednica u dva mandata. Potpredsjednicom stranke postaje 2004. i ponovno 2008. kada je na tu dužnost izabrana na 11. konvenciji SDP-a.

"Iza napada na mene stoje krupni kapital i uvozni lobiji"
"Iza napada na mene stoje krupni kapital i uvozni lobiji"

Njezin odlazak dolazi u vrijeme kada je sve izgledniji raskol SDP-a.  Davor Bernardić svakoga dana ima sve manju podršku u stranci, ali ne namjerava podnijeti ostavku na mjesto predsjednika.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 197
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...