Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Oporba traži ostavku Marića: 'On nije ministar, nego lažov!'

None Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Branimir Bunjac naglasio je da očekuju da ministar Marić do kraja dana podnese ostavku te je dodao: 'On za nas nije nikakav ministar nego običan lažov'

Komentirajući odluku Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa koje je presudilo da su bivša ministrica gospodarstva i potpredsjednica Vlade Martina Dalić i ministar financija Zdravko Marić povrijedili načelo obnašanja javne dužnosti u slučaju Agrokor oporbeni čelnici u utorak su zatražili ostavku ministra Marića.

Čelnik Živog zida Ivan Sinčić poručio je na konferenciji za novinare:

- Ovog trenutka tražimo ostavku ministra Marića.

- On je davno moralno pao, kada je bio prvi pokušaj njegove smjene i glasanje je bilo 71:75, a sada tražimo i formalno da da ostavku i napusti Vladu, i prestane sramotiti funkciju ministra financija i cijelu Hrvatsku - rekao je Sinčić.

Zagreb: Živi zid podnosi kaznenu prijavu protiv premijera Plenkovića POZDRAVIO ODLUKU Sinčić o Dalić i Mariću: Radit ćemo i da kazneno odgovaraju

Dodao je kako očekuju da Povjerenstvo bude jednako oštro i prema premijeru Andreju Plenkoviću i prema čelniku Mosta Boži Petrovu koji su tada bili u koaliciji, tim više što su oni kolovođe i upravljali su koalicijom koja je postavila Antu Ramljaka.

- Potrudit ćemo se da svi oni koji su odgovorni za događanja oko Agrokora i kazneno odgovaraju jer želimo da Hrvatska postane pravna država, najavio je.

POVJERENSTVO ODLUČILO: 'Dalić i Marić povrijedili načela obnašanja javne dužnosti'

Ocijenio je da je do odluke Povjerenstva došlo velikim dijelom i zbog angažmana Živog zida jer je on podnio prijavu Povjerenstvu. Ali to nije kraj, nego tek početak, jer u pripremi imamo još nekoliko prijava“, dodao je Sinčić.

Branimir Bunjac naglasio je da očekuju da ministar Marić do kraja dana podnese ostavku te je dodao: 'On za nas nije nikakav ministar nego običan lažov'.

Zagreb: Davor Bernardić održao je u Saboru konferenciju za medije | Autor: Patrik Macek/PIXSELL Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Marić pod hitno mora otići

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić u izjavi novinarima ocijenio je da je 'ovo Vlada sukoba interesa'.

- Nakon jučerašnjeg priznanja ministra Marića da je na tajnim sastancima bio kao predstavnik Vlade, jasno je da je premijer Plenković itekako upoznat sa svime što se događalo u Agrokoru i da je u grupi Borg Plenković broj 1, a Marić broj 2, rekao je Bernardić.

Ustvrdio je da Marić pod hitno mora otići i izrazio uvjerenje da će vrijediti isti kriteriji kao što su vrijedili za odlazak Martine Dalić.

- Nakon svih dokaza koje smo vidjeli, pozivam glavnog državnog odvjetnika da poduzme nešto, ne da se skriva, jer je situacija jasna i maske su pale. Plenkovića pozivam da smijeni Marića, a ako ga ne smijeni, to će biti jasan dokaz da ova Vlada štiti kriminal i korupciju - poručio je Bernardić.

Na pitanje novinara očekuje li da se večeras na sjednici Predsjedništva SDP-a pokrene pitanje njegove smjene, Bernardić je kazao da 'su to gluposti'.

- Od Predsjedništva red, rad i odgovornost, kao i od svih u stranci, istaknuo je.

O meni neće raspravljati

Upitan hoće li se raspravljati o povjerenju njemu, odgovorio je da će se raspravljati o 'našem planu za mirovine, kako ih povećati, kao i plaće u Hrvatskoj, kako poboljšati zdravstveni sustav i spriječiti egzodus liječnika i smanjiti liste čekanja'.

- O meni se neće raspravljati. Čuo sam se s Rajkom Ostojićem, ali ne prepričavam privatne razgovore. Od svih u stranci očekujem da rade u interesu SDP-a, rezultat neće doći bez teškog rada, a tko bude olajavao ili ne radio ili rušio, snosit će odgovornost, poručio je Bernardić.

Komentari (35)
  • parizer uhljebi krenuli u akciju, udri po tipkovnici, treba zaraditi dnevnicu..

    4. 12. 2018,   12:46
  • Sad će Plenki to na Sud, poništit će odluku Povjerenstva i raspašoj u narednim godinama jer... narod eto ljubi HDZ i ne brine što srlja u propast!

    4. 12. 2018,   11:55
  • Naravno da je lažov kao i Todorić i cijeli HDZ

    4. 12. 2018,   11:54