Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Paviću izlijepili cijeli ured - '67 je previše' naljepnice posvuda

None Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

TOTALNI RAT U finišu skupljanja potpisa za referenduma ne biraju se riječi. Ministar optužuje sindikate za pakt s oporbom. Ribić poručuje: ‘Ovo sad je borba dobra i zla’

Sindikatima je jučer nedostajalo oko 67.000 potpisa za pokretanje referenduma kojim bi pokušali vratiti radni vijek sa 67 na 65 godina i smanjili kažnjavanje prijevremenog umirovljenja.

Ministar rada Marko Paviće je, s druge strane, pojačao medijsku ofenzivu pa, osim što će potrošiti barem 2,7 milijuna kuna poreznih obveznika za spotove u kojima napada zahtjeve sindikata, pojačao je i medijska gostovanja.

A nije se proslavio tvrdnjom da su svi u povlaštenim mirovinama zaradili te mirovine.

'Sindikati slabe Vladu' 

- Treba reći da su ti ljudi zaradili te mirovine. Akademici imaju 44 godine staža, a branitelji 17 godina - rekao je Pavić.

Nije spomenuo saborske zastupnike koji idu u mirovine s prosjekom od 33 godine radnog staža, a u prosjeku dobivaju mirovinu veću od 9500 kuna. Istodobno, baš Pavić reklamira da je potrebno dulje raditi jer nam je prosječni mirovinski staž 32 godine pa bismo trebali raditi do 67 godine ili skupiti 41 godinu staža.

KAMPANJA ZA MIROVINSKU REFORMU Ustavni sud će od Ministarstva tražiti koliko su koštali spotovi

Pavić je u istupima ustvrdio i da je točna računica da bi sindikalni zahtjevi stajali 45 milijardi kuna do 2040. i da su to napravili relevantni stručnjaci.

A na HRT-u je otkrio i da su mu sindikalni predstavnici u ministarstvu provalili u ured i oblijepili ga naljepnicama “67 je previše”. Ali kaže da im nije zamjerio, nego ih šalje na put u Ženevu.

Optužio je sindikate i da su se ujedinili s oporbom kako bi oslabili Vladu prije izbora te poručio da on neće dati ostavku.

Zagreb: Ministar Pavić o mirovinama i mjerama zapoÅ¡ljavanja TOMISLAV KLAUŠKI Marko Pavić zna da samo HDZ smije politizirati referendume

- Sindikati nisu vjerodostojni jer je SDP uveo rad do 67. godine. Ovo je politički motivirano i usred EU izbora jer se želi oslabiti Vlada - tvrdi Pavić.

Rok za potpise istječe 

Sindikati mu jučer nisu ostali dužni. Kako se potpisi skupljaju samo do 11. svibnja, pozvali su građane da potpišu.

- Ovo nije bitka sindikata protiv Vlade, ovo je bitka istine protiv laži, pravde protiv nepravde, demokracije protiv farse. Ovo je bitka dobra i zla. Pokažimo da su građani ti koji mogu pritisnuti vlast - rekao je Vilim Ribić.

Å ibenik: Sindikati joÅ¡ uvijek prikupljaju potpise za referendum protiv odlaska u mirovinu sa 67 NOVA BROJKA Ali, još nije dovoljno: Prikupili 306.744 potpisa za referendum

A pozvao je građane i da im se pridruže kako bi pobijedili u finišu kakvu je ostvario Liverpool protiv Barcelone.

Ribić se požalio i da im neki gradovi ne dopuštaju prikupljati potpise, poput Varaždina, a čak im je i SDP-ova gradonačelnica Siska dala tek jedan štand. Ne vjeruje ni Ustavnom sudu koji treba odlučiti je li Pavićevo trošenje milijuna na spotove kojim promovira mirovinsku reformu dopušteno ili ne.

Komentari (150)
  • Daj mi crveni ,koji likovi su ovi političari pogotovo kradezeovci , lako njemu u saboru dizat ruku ,i ovako ih nema u saboru možeš radit do smrti tako, pa ajde ti na lopati za mješalicom radi ,ili popni se na banderu, radi u trgovačkom lancu sa 65-67 godina ,koji je vama k... gospodo guzičari uhljebi

    8. 5. 2019,   17:34
  • Naravno da je prosjek staza 32 godine kad ga politicari i branitelji ruse sa svojim stazem. Uostalom kad navrsim 60 god dajte mi penziju za onoliko staza koliko imam, a duze od toga u trgovini sigurno necu moci raditi s time da mojih 6 penzija je za jednu politicku ili povlastenu braniteljsku. U kome ili cemu je onda problem?????

    8. 5. 2019,   17:50
  • svi u povlaštenim mirovinama zaradili su te mirovine -hhahahhaahahahahhahaahahhahhahahahhahahahaha

    8. 5. 2019,   17:22