Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Penava još nije maknuo snimku učenika: 'On krši pravo djeteta'

None Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Svakako se radi o snimci koja nije trebala biti objavljena i kojom se krši pravo djeteta, jer je samom objavom djeteta odnosno optuživanjem, rekla je pravobraniteljica za djecu Helenca Pirnat Dragičević

Iako je pravobraniteljica za djecu zatražila od gradonačelnika Vukovara Ivana Penave da makne spornu snimku s web stranica grada na kojoj učenici Tehničke škole koji pohađaju nastavu na srpskom jeziku nisu ustali na hrvatsku himnu, gradonačelnik se na to oglušio. 

Spornom snimkom i njezinim objavljivanjem bave se i policjia i državno odvjetništvo. 

Vukovar: Konferencija gradonačelnika Penave o subotnjem prosvjedu čiji je i inicijator UTVRĐUJU SVE OKOLNOSTI Penava objavio snimku djece: Uključili su se policija i DORH

- PU vukovarsko-srijemska u koordinaciji s nadležnim državnim odvjetništvom utvrđuje sve okolnosti vezano uz objavljivanje sporne videosnimke na službenim stranicama Grada Vukovara - priopćili su iz PU vukovarsko-srijemske. To je potvrdio i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović. 

- Naravno da djecu se ne treba dovoditi u nekakav politički kontekst, međutim ja ovdje ne bih ničim prejudicirao - rekao je Božinović. 

OŠTRI PUPOVAC 'Ustajem na himnu pa me ipak gledaju kao četnika i ubojicu'

Iz Grada Vukovara potvrdili su da je reakcija pravobraniteljice za djecu Helence Pirnat Dragičević stigla tek u utorak ujutro, no bez obzira na to, snimka je i dalje na stranici Grada, javlja Dnevnik.hr. 

Svakako se radi o snimci koja nije trebala biti objavljena i kojom se krši pravo djeteta, jer je samom objavom djeteta odnosno optuživanjem, odnosno prozivanjem na određeni način, određene skupine djece, zapravo postoji mogućnost da se njih stavlja u negativni predznak - rekla je pravobraniteljica. 

Davor Javorović/PIXSELL PENAVA KOMENTIRAO NAPAD: 'Vukovar ima većih problema od sukoba navijačkih skupina'

Istaknula je i kako, ukoliko netko drugi ne podnese kaznenu prijavu, ona ima tu mogućnost. 

Komentari (207)
  • Vukovarske majke još traže svoje sinove, silovatelji rade u drzavnim institucijama, roditelji uce djecu da mrze zemlju u kojoj su se rodili i njenu himnu, ali krivi nisu velikosrbi vec onaj tko na njih upozorava???

    22. 1. 2019,   22:19
  • Istina za Hrvatsku,podrška za Kajkića I Penavu,ustrajte na borbi I istini!

    22. 1. 2019,   22:19
  • A ta djeca,sutra ljudi, krše ustav rh.

    22. 1. 2019,   22:10