Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Pili su i svađali se: Muža ubila na spavanju, ubola ga u srce...

None Foto: epodravina.hr/facebook

Ksenija Topolovčan (30) je prema optužnici mužu nanijela ubodnu ranu prsišta te ozlijedila srce, a Mirko je preminuo na putu do bolnice. Kada je uhićena nakon ubojstva, imala je čak 2,68 promila

Na varaždinskom Županijskog sudu je održano pripremno ročište za kazneno djelo ubojstva za koje je optužena 30-godišnja Ksenija Topolovčan. 

Nakon podizanja optužnice, sudsko vijeće joj je produljilo istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. Ona je optužena da je 9. travnja ove godine oko 19 sati u spavaćoj sobi kuće u Budančevici u Koprivničko-križevačkoj županiji, kuhinjskim nožem ubola supruga Mirka (39) u prsni koš dok je spavao.

OPTUŽNICA ZA UBOJSTVO Muž je spavao, a Ksenija je bila pijana i zabila mu nož u srce

Nanijela mu je ubodnu ranu prsišta te ozlijedila srce, a Mirko je preminuo na putu do bolnice u vozilu Hitne. Kada je uhićena nakon ubojstva, imala je čak 2,68 promila. 

Prema izjavama mještana Ksenija i Mirko su se često svađali, a taj isti dan policija je kod njih bila i 3 sata ranije ranije zbog obiteljske svađe. Par je inače i otprije poznat policiji jer su oboje voljeli popiti, a onda bi se svađali. Oboje su bili nezaposleni pa su živjeli s Mirkovim ocem koji im je financijski pomagao.

NAPUHALA 2,68 PROMILA Ksenija je ujutro kupila vino, a popodne ubola supruga Mirka

Dvoje djece supružnika Topolovčan je oduzeo Centar uza socijalnu skrb te ih smjestio u udomiteljsku obitelj. Kako je u vrijeme tragedije izjavljivao otac pokojnog Mirka, supružnici su se tog kobnog dana sukobili oko prodaje stroja za savijanje lima i izrađenih plastenika.

Jednom prilikom je Ksenija htjela udariti i svekra nogom u genitalije, ali ju je spriječio u tome. Suprug ju je tada spasio od bijesa svekra.  

 

Komentari (19)
  • Bitno da je policija bila kod njih tri sata prije i nije ih oboje uhapsila i preventivno "upozorila". U prošlom sistemu ne bi im palo na pamet tako nešto.

    29. 11. 2018,   14:40
  • Nikad ga nitko neće spomenuti. Statistike ubijenih muškaraca ne postoje.

    29. 11. 2018,   16:51
  • koja mustra ,doživotni zatvor,kada nije mislila na djecu ,uvijek mi je žao djece pored takovih majki....koje loču a ne misli na dječicu ,,što trijezna misli, pijana govori i radi,,

    29. 11. 2018,   15:43