Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Pupovac na jako zlonamjeran i neprimjeren način kritizira RH'

None Foto: 5

Predsjednica Grabar-Kitarović kazala je kako Milorad Pupovac nije pozorno pročitao njezino pismo iz 2016. godine, te ga u cijelosti ponavlja...

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović uputila je u utorak službeno pismo saborskom zastupniku Miloradu Pupovcu. Navela je kako pomno prati njegove nastupima kojima, kako tvrdi, na potpuno neprimjeren, neprihvatljiv i zlonamjeran način kritizira Republiku Hrvatsku.

PUPOVAC: OHRABREN SAM 'Nisam četnik, nikad neću biti. Uklonimo ušata slova s fasada'

Predsjednica kaže kako Pupovac nije pozorno pročitao njezino pismo iz 2016. godine, te ga zbog toga ponavlja.

 

- Držim to svojom obvezom i zbog desetak tisuća pripadnika srpske nacionalnosti koji su, braneći svoju domovinu Hrvatsku od velikosrpskih agresora, potvrdili domoljublje i nikada ga nisu narušili moralnim patroniziranjem, a posebice ne političkim ucjenjivanjem, iako imaju pravo i obvezu kao državljani Republike Hrvatske ukazivati na potencijalne anomalije koje su nažalost sastavni dio odrastanja svakog društva, ali ne u mjeri kako bi neki željeli prikazati i time naštetiti državi u kojoj žive - stoji u dopisu Predsjednice priloženom pismu iz 2016. godine.

TOMISLAV KLAUŠKI On nije četnik, oni nisu ustaše i svi složno idu dalje u stabilnost

Cijelo pismo možete pročitati ovdje.

"Pupovac se ogradio od usporedbe Hrvatske sa NDH"

Zagreb: Vlada raspravljala o godišnjem izvješću o obrani za 2018. godinu | Autor: Patrik Macek/PIXSELL Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković u srijedu je ustvrdio kako se predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac na današnjoj konferenciji za medije jasno ogradio od svih onih stvari koje je rekao prilikom usporedbe sadašnje Hrvatske sa NDH.

- Koliko sam izjavu vidio, ja ju doživljavam i razumijem tako da se on (Pupovac) ogradio od svih onih stvari koje je zapravo rekao. Povezati današnju Republiku Hrvatsku s NDH, Hrvatsku kao faktor nestabilnosti u regiji, i pri tome reći da je Vlada odgovorna za sve to. Mislim da se u današnjoj izjavi otklonio od toga - izjavio je Bošnjaković pred Banskim dvorima.

Na pitanje o tome kako se Pupovac nije izjasnio ostaje li u vladajućoj koaliciji, Bošnjaković je rekao kako će se o tome tek raspravljati na razini koalicije, dok je upitan je li zadovoljan izjavom Milorada Pupovca uzvratio kako nije bitno njegovo zadovoljstvo ili nezadovoljstvo jer "smatra da se Pupovac na ovaj način jasno izrazio i otklonio sve što su u Vladi dovodili u pitanje oko njegovih izjava".

Izjavu predsjednika HSLS-a Darinka Kosora da će napustiti koaliciju ukoliko SDSS ostane dio nje, kaže, nije ni čuo.

Predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac rekao je u srijedu da SDSS još nije donio odluku izlazi li iz vladajuće koalicije te je najavio da će o toj temi raspraviti stranačka tijela. Tom prilikom pročitao je i izjavu u kojoj ističe da je ohrabren reakcijama u kojima je veliki broj utjecajnih glasova "osudio vezu današnje Hrvatske s NDH".

Komentari (121)
  • Treba li nam bolji dokaz od ovoga da je sve dogovoreno , imamo "dogovoreni rat" između Vučićevoga Pupija i naše Brende , sve u svrhu popravljanja Brendinoga rejtinga prije izbora . Pratite naredne događaje , bit će toga još . Zločinci svih boja pomažu se međusobno .

    11. 9. 2019,   17:19
  • Ako on nije pozorno pročitao tvoje pismo iz 2016g. šta je sa tvojim obećanjima iz 2015g.? Laž? Evo ja ti ponavljam samo jedan mali dio- - Prije nego što krenem zahvaljivati svima htjela bih reći jednu malu sitnicu. Kad sam krenula u ovu bitku i prihvatila tu čast koju su mi dali HDZ i Tomislav Karamarko, mnogi su mi govorili što ti to treba, ulaziš u bitku koju ćeš izgubiti, ali ja se ne predajem, ne dam se i tako ćemo raditi za Hrvatsku. Na isti način radit ćemo za Hrvatsku i ne dam da mi itko kaže da Hrvatska neće biti prosperitetna i bogata jer bit će Hrvatska među najrazvijenijim zemljama EU i svijeta, to vam obećajem ovdje večeras. Dragi prijatelji, ovo je veličanstvena noć, ali nema mjesta trijumfalizmu, ima veselju i radosti, ali posao nas čeka, ne sutra već večeras. Idemo već večeras raditi za boljitak naše drage hrvatske domovine.- Večeras vam ovdje mogu dati 3 obećanja, da ću od prve sekunde od kad kročim s pozornice početi raditi za Hrvatsku i da neću stati raditi i biti među narodom jer vi ste moja snaga i savjest i ja moram biti vaš glas i moram se boriti za vas. Drugo, idemo dalje zajedno bez podjela idemo kao ujedinjena Hrvatska, bit ćemo snažniji, samopouzdaniji, idemo s tim samopouzdanjem u budućnost jer Hrvatska može i hoće bolje. Treće, u potpunosti ću primijeniti svoj program za bolju Hrvatsku od gospodarskog rasta i razvoja, stabilnosti, od umirovljenika do mladih koji moraju ostati ovdje i zasnivati obitelji........

    11. 9. 2019,   17:31
  • znači kolinda grabar-kitarević i njezini suradnici damir škaro, velimir bujanec, zdravko mamić, tomislav merčep, mate ivković, josip klemm, tomislav horvatinčić i alojz tomašević su krenuli u predsjedničku kampanju

    11. 9. 2019,   17:44