Obavijesti

News

Komentari 280

Šešelj: Hrvatsku zastavu ćemo i dalje paliti, gaziti i pljuvati...

Šešelj: Hrvatsku zastavu ćemo i dalje paliti, gaziti i pljuvati...
6

Članovi delegacije su čuli kada sam im opsovao majku ustašku. Čuo je i onaj Srbin među njima. Pa, čemu onda ova galama ako smo sve izmislili?, upitao je Šešelj novinare

VIDEO

Svi časni Srbi podržavaju ono što smo uradili jučer, podržavaju što smo zgazili hrvatsku zastavu i što sam opsovao ustašku majku hrvatskoj delegaciji, rekao je Vojislav Šešelj u Beogradu na press konferenciji u četvrtak. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Šešelj gazio hrvatsku zastavu: Jandroković prekinuo posjet
Šešelj gazio hrvatsku zastavu:  Jandroković prekinuo posjet

- Tu zastavu ćemo i dalje paliti, gaziti i pljuvati jer je to zastava ustaške države - rekao je i dodao kako se zbog njegovog čina u Srbiji digla "kuka i motika". 

Šešelj i njegovi radikali ništa ne rade bez blagoslova Vučića?

- U Srbiji su reagirali predsjednici Republike, Vlade i Narodne skupštine. Predsjednik Republike je rekao da se ne može izvrgavati ruglu zastava niti jedne suverene zemlje, a ja kažem da može jer je pod tom zastavom izvršena agresija na Republiku Srpsku Krajinu, a 200 tisuća Srba je protjerano, a nekoliko tisuća civila je ubijeno. Pod tom zastavom ustaški režim je iz Hrvatske protjerao više od 300 tisuća Srba. Zato se toj zastavi ne može odavati poštovanje i zato ćemo tu zastavu i dalje paliti, pljuvati i gaziti jer je to zastava hrvatske ustaške države - rekao je Šešelj, a prenosi N1

Šešelj je novinarima detaljno opisao tijek incidenta rekavši da je pokušao poderati zastavu ispred Skupštine ali nije uspio, pa je onda bacio zastavu na zemlju i temeljito je izgazio. Bio je iznenađen pitanjima da li se to zaista dogodilo, i kao potencijalne svjedoke naveo pet ili šest radnika osiguranja koji su ga pokušali spriječiti, zatim članove hrvatske delegacije koji su morali čuti njegove uvrede, a također je novinare uputio da od policije zatraže snimku sigurnosne kamere. 

- Pet-šest zaštitara je reagiralo. Vidjeli su nas i otimali zastavu iz naših ruku, hrvali su se s nama. Članovi delegacije su čuli kada sam im opsovao majku ustašku. Čuo je i onaj Srbin među njima. Pa, čemu onda ova galama ako smo sve izmislili? Bilo bi izvanredno da smo izmislili, a budale nasjele, ali nismo... Zašto su se onda vratili u Zagreb, samo zbog našeg priopćenja? Nevjerojatno mi je da sumnjate da se dogodilo, ali efekt je solidan sve i da nije bilo ništa - rekao je Šešelj, javlja B92.

Dodao je kako ne zna hoće li se protiv njega pokrenuti kakav postupak.

Šešelj smatra da policija nema osnova zabraniti najavljeni miting radikala 6. svibnja u Hrtkovcima. - Skup je uredno prijavljen, imat ćemo redarsku službu i to će biti miran politički skup. Đurđevdanski radikalski uranak... Kao što je miran skup bio i 1992. godine, ni tada nije bilo incidenata. Nema razloga za zabranu - rekao je Šešelj. Zanimljivo, skup je zakazan na 26. godišnjicu mitinga nakon kojeg je uslijedilo iseljavanje Hrvata iz tog vojvođanskog sela, za što je Šešelj nedavno osuđen u Haagu na deset godina zatvora. 

Odgovarajući na pitanje očekuje li da mu nakon te presude oduzmu mandat u republičkom parlamentu, Šešelj je rekao da ne vidi razlog za to, s obzirom na to da je on tu kaznu već odslužio i da se to na njega ne odnosi. 

Plenković: Očekujemo da Srbija oštro osudi ponašanje Šešelja
Plenković: Očekujemo da Srbija oštro osudi ponašanje Šešelja

Podsjetimo, prema priopćenju koje je poslala Šešeljeva stranka, on je u srijedu u Beogradu gazio hrvatsku zastavu, no to nitko nije vidio. 

EK: Šešeljev ispad izraz nepoštovanja prema instituciji koja predstavlja građane

Inicident koji je u srijedu u Skupštini Srbije izazvao srbijanski zastupnik i osuđeni ratni zločinac Vojislav Šešelj ne bi trebao imati mjesta u demokratskim institucijama i predstavlja izraz nepoštovanja prema insitituciji koja predstavlja građane, ocijenila je u četvrtak Europska komisija.

 "Ono što smo jučer vidjeli ne pripada demokratskim institucijama. To je nepoštovanje prema institucijama koje predstavljaju građane i prema svima onima koji rade na dobrosusjedskim odnosima, regionalnoj suradnji i pomirbi", izjavio je glasnogovornik Komisije Carlos Martin Ruiz de Gordejuela, odgovarajući na novinarski upit da komentira jučerašnji incident u Beogradu.
 Srbijanski zastupnik i osuđeni ratni zločinac Šešelj gazio je u Skupštini Srbije hrvatsku zastavu i vrijeđao saborsko izaslanstvo koje je zbog toga prekinulo planirani dvodnevni boravak u Srbiji.

Gordan Jandroković, prvi predsjednik Sabora u povijesti koji je posjetio Srbiju, rekao je da nije imao drugog izbora nego vratiti se "jer smo htjeli zaštititi dignitet hrvatske države".

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 280
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice
OKLIZNULA SE

VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice

Vještak Stanko Smodlaka  je potvrdio da je u nesreći smrtno stradala žena od udara vlaka koji se kretao iz Perkovića prema Solinu
Manjine: Jandrokovića ćemo podržati za predsjednika Sabora
ODLUČILI NAKON SASTANKA

Manjine: Jandrokovića ćemo podržati za predsjednika Sabora

Tom bi odlukom HDZ uz svoj 61 mandat imao svih osam 'manjinaca' te bi u slučaju da se dogovore s Domovinskim pokretom koji ima 13 mandata imali 82 ruke