Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Suočio se sa Smiljanom? Tatu Fredija 2004. osudili za nasilje

None Foto: PIXSELL/24sata 3

Otprilike godinu dana prije nego što je službeno prijavljen nestanak Jasmine Dominić, čije je tijelo 16. veljače pronađeno u zamrzivaču obiteljske kuće njezine sestre, otac je osuđen zbog nasilja u obitelji

Pokojni Martin Dominić zvani Fredi, otac Smiljane Srnec, koja je osumnjičena za ubojstvo sestre Jasmine prije 19 godina i trenutačno je u pritvoru, bio je osuđen radi obiteljskog nasilja 2004. godine, javlja emeđimurje

Detalji tog slučaja na žalost nisu dostupni jer su spis o predmetu uništili sukladno odredbama sudskog poslovnika o čuvanju i izdvajanju arhivske građe - naime, prekršajni spisi čuvaju se do pet godina nakon pravomoćnog okončanja postupka, nakon toga se uništavaju.

POGLEDAJTE VIDEO:

Nemoguće je, dakle, bez svjedočenja nekoga od članova obitelji - majke Katarine i kćeri Smiljane - rasvijetliti tko je do ukućana bio žrtva obiteljskog nasilja u razdoblju između Jasminina nestanka 2000. godine i dana kad je nestanak službeno prijavljen policiji pet godina kasnije, kao što je nemoguće utvrditi je li obračun oca Fredija i nekog od ukućana imao veze s Jasmininim nestankom, odnosno s činjenicom da je netko od članova obitelji najvjerojatnije sudjelovao u ubojstvu, ili je barem znao nešto o tome da je leš 23-godišnje djevojke bačen u ledenu škrinju u šupi.

ŠOK U VARAŽDINU Smiljanu su doveli u lisicama u banku: 'Prošli su me trnci...'

Ta je ledena škrinja kasnije, kao što smo već pisali, transportirana unutar kuće uz pomoć vatrogasaca zbog poplava.

Još jučer prijatelji pokojnog oca Smiljane i Jasmine Dominić posvjedočili su da su i oni jednom prilikom sudjelovali u iznošenju škrinje.

- Pitali smo Martina da izvadimo meso iznutra da nam bude lakše nositi, ali on je rekao: To nije moguće - ispričali su prijatelji pokojnog oca za "Međimurske novine".

NOVI DETALJI STRAVE U MEĐIMURJU Je li tata znao? 'Nije dao da otvorimo i ispraznimo škrinju'

Koliko god da su svjedočanstva mještana i susjeda oca čitavo vrijeme spominjala u pozitivnom kontekstu, kao dobričinu, iz dana u dan čini se sve vjerojatnije da je možda ipak znao kako je tijelo Jasmine, koju je od milja nazivao "moja Jaca", bačeno u zamrzivač.

No ostaje nerazjašnjeno je li osuđen za obiteljsko nasilje zbog toga što se odlučio suočiti sa Smiljanom sumnjajući da je nešto učinila sestri, kao što je znao pričati u seoskom kafiću, ili je u pitanju bilo nešto drugo...

Komentari (55)
  • Vec vidim rasplet ove price Smiljana ce na slobodu a tata fredi glavni krivac. Mrtva usta ne govore niti se mogu braniti... Žalosno i od vas novinari šta pokušavate.

    28. 2. 2019,   13:56
  • Tisuću puta već viđeno!Divan je,krasan je,uvijek je sve pozdravljao,baš je bio drag.......opasniji je takav susjed od onog koji galami,viče,hebe mater svima.

    28. 2. 2019,   12:58
  • Onaj koji vam neslužbeno daje takve informacije treba biti ne samo izbačen nego i kažnjen.

    28. 2. 2019,   14:21