Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Velika je i neobjašnjiva ljubav između Pupovca i Plenkovića'

None Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL 2

Davor Bernardić je u Dnevniku HRT-a rekao kako smatra da će SDSS ostati u koaliciji, unatoč izjavama čelnika da još nisu odlučili odlaze li iz koalicije.

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić izjavio je u srijedu za HRT kako mu nije jasno zašto predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac podržava vladajuću većinu i Vladu te je ustvrdio da je ljubav između njega i premijera očito velika i neobjašnjiva te da tu vlada osobni interes.

- Uvijek kada se odlučivalo o ostanku na vlasti, Pupovac je izabrao ostanak na vlasti, a ne biti uz interes Srba. Ne znam zašto on podržava jednu takvu vladajuću većinu i Vladu koja je stvorila atmosferu mržnje, netolerancije, ako hoćete koja dopušta i fašizaciju društva - ustvrdio je Bernardić.

KOLINDA POSLALA PISMO 'Pupovac na jako zlonamjeran i neprimjeren način kritizira RH'

Očito je, nastavio je, "ta veza, odnosno ljubav između Andreja Plenkovića i Pupovca velika i neobjašnjiva, vlada osobni interes".

Bernardić je u Dnevniku HRT-a rekao kako smatra da će SDSS ostati u koaliciji, unatoč izjavama čelnika da još nisu odlučili odlaze li iz koalicije.

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Komentirajući napade na pripadnike srpske nacionalne manjine u Kninu, Bernardić je ocijenio da je to posljedica loše klime u društvu.

- Vlada relativizira i dopušta uporabu ustaškog pozdrava "Za dom spremni", zatvara oči pred nasiljem, miče iz lektire "Dnevnik Anne Frank", svjedočanstvo holokausta. Tako se stvara loša klima koja potiče i ohrabruje nasilnike - rekao je.

Čelnik SDP-a rekao je i da je, što vrijeme duže prolazi, sve sigurniji da će Zoran Milanović postati predsjednik države.

PUPOVAC: OHRABREN SAM 'Nisam četnik, nikad neću biti. Uklonimo ušata slova s fasada'

- Treba nam predsjednik s karakterom koji će vratiti dostojanstvo i integritet funkciji predsjednika. Uvjeren sam da će Milanović to napraviti. Bez obzira tko će mu bit protivnik u drugom krugu, uvjeren sam da će on biti pobjednik - kazao je Bernardić.

Vezano za skori početak zasjedanja Sabora rekao je da je SDP pripremio čitav niz zakonskih prijedloga i inicijativa te će, kaže, uskoro u proceduru poslati plan za povećanje plaća i mirovina jer žele osigurati da povećanjem osobnog odbitka s 3.800 na 5.000 kuna plaće za više od 700.000 zaposlenih u Hrvatskoj narastu odmah, između 330 i 500 kuna.

Komentari (80)
  • Lako je Plenkoviću dok mu je glavni protivnik Bernardić, politički diletant za kojega bi naši stari rekli da se današnjom izjavom "usro ko galeb". Taj laprda da bi laprdao. A glasači, građani Hrvatske, su na čudu jer, iako većina ne podržava Plenkovića i HDZ, kada se sjete da bi uz Bernardića dobili i Ostojiće, Grbine, Đujiće, Marase, Jovanoviće, Klisoviće i slične, na kraju glasuju za HDZ. Pa je pitanje - kako uopće riješiti taj problem?

    11. 9. 2019,   22:18
  • Kada nama pupi kroji pravdu n3k ide u srbiju kada mu sve hrvatsko smeta osim ''kuna'', a nek si malo prouci ko je prvi kune uveo

    11. 9. 2019,   22:24
  • Predstava za narod sa podignutim srednjim prstom .

    12. 9. 2019,   08:09