Obavijesti

News

Komentari 93

Operirali su ga dva puta: Bitka za život mons. Ante Jozića...

Operirali su ga dva puta: Bitka za život mons. Ante Jozića...
2

I dalje je u teškom stanju. Vjerojatno će trebati još operacija. Na žalost, ne isključujemo mogućnost brojnih komplikacija koje mogu nastati u idućih sat vremena, ali i za desetak dana, kaže dr. Nenad Karanović

VIDEO

Stanje pacijenta je za sada zadovoljavajuće, no i dalje je u teškom stanju, životno ugrožen. I dalje na strojnoj ventilaciji. Dva puta je operiran, a vjerojatno će biti potrebno još operativnih zahvata. Dakle, za sada je njegovo stanje stabilno, no na žalost ne isključujemo mogućnost brojnih komplikacija koje mogu nastati u idućih sat vremena, ali i za desetak dana, kazao nam je dr. Nenad Karanović, predstojnik Klinike za anesteziologiju, reanimatologiju i intenzivno liječenje u KBC-u Split.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:52
'Tiho je živio punim plućima, a najviše je volio sjesti za volan'
'Tiho je živio punim plućima, a najviše je volio sjesti za volan'

U pitanju je borba za život mons. Ante Jozića koji je teško nastradao u prometnoj nesreći koja se dogodila u nedjelju nešto iza 18 sati u tunelu Sv. Ilija kroz Biokovo. Od tada se nalazi na JIL-u splitske bolnice s teškim ozljedama prsnog koša, abdomena, ruku i nogu.

Vozač (24) BMW-a preminuo, a mons. Jozića su hitno operirali
Vozač (24) BMW-a  preminuo, a mons. Jozića su hitno operirali

Do frontalnog sudara je došlo kada je BMW kojim je upravljao Tihomir Lončar (25) iz Glavine Donje proklizao na skliskom kolniku te prešao u suprotni trak. Iz drugog smjera je dolazio Citroen kojim je upravljao svećenik te je došlo do strašnog udarca. Nesretni mladić je preminuo nedugo nakon nesreće, dok je mons. Jozić prebačen u splitsku bolnicu.

Papa Franjo ga je 2. veljače imenovao naslovnim nadbiskupom Cisse i apostolskim nuncijem Obale Bjelokosti, a ređenje se trebalo održati 1. svibnja u konkatedrali Sv. Petra u Splitu.

Splitsko-makarska nadbiskupija: Zdravstveno stanje monsinjora Jozića zadovoljavajuće

"Do sada su izvršena dva kirurška zahvata kojima su zaustavljena unutarnja krvarenja te sanirana oštećenja unutarnjih organa. Poslije ovih zahvata Jozićevo stanje je stabilno i zadovoljavajuće. Kad se dodatno pacijent stabilizira, radit će se i zahvati na sanaciji lomova kostiju noge," navodi se u priopćenju Splitsko-makarske nadbiskupije.

Splitsko-makarska nadbiskupija izražava veliku zahvalnost ravnatelju, liječnicima i čitavom medicinskom osoblju KBC-a Split koji su svojom izvrsnošću i profesionalnošću poboljšali Jozićevo stanje. Također zahvaljuje svima koji su, bilo obitelji, bilo Nadbiskupiji, uputili poruke pažnje i brižnosti te molitve za njegov oporavak.

"Upućujemo najiskreniju molbu svima koji su zainteresirani za stanje monsinjora Jozića da nipošto ne vrše pritisak, s bilo koje strane, na medicinsko osoblje KBC-a Split tražeći informacije o stanju pacijenta. Mnogobrojni pozivi liječnike i medicinsko osoblje ometaju u vršenju njihove prvotne dužnosti za brigu i dobro pacijenata," stoji u priopćenju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 93
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"