Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Bakljada, zvona, brodice...: Ovo su detalji Oliverovog ispraćaja

None Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Splićani će svog sugrađanina uz molitvu i njegove pjesme ispratiti od Trga Frane Tuđmana preko Rive do gata sv. Nikole, gdje će u 19:50 isploviti prema Veloj Luci...

Iz Grada Splita izvijestili su kako je danas održana sjednica Organizacijskog odbora za sutrašnji ispraćaj Olivera Dragojevića. Sjednici su prisustvovali predstavnici Splitsko-dalmatinske županije, Grada Splita i Hrvatske glazbene unije te Policijske uprave Splitsko-dalmatinske, Lučke kapetanije i Turističke zajednice.

RIJETKE OLIVEROVE FOTOGRAFIJE 'Da san posta nogometaš, bija bi vezni. Tako pivam, fino, tiho'

"Ispraćaj Olivera Dragojevića počinje u 18:50 sati na Trgu Franje Tuđmana, nakon obreda u krugu obitelji, prijatelja i suradnika u crkvi svetog Frane na Obali - hrvatskom panteonu u kojem su mir i spokoj našli velikani koji su ispisali hrvatsku i europsku povijest: splitski klerik i kroničar Toma Arhiđakon, otac hrvatske književnosti Marko Marulić, pjesnik Jerolim Kavanjin, kapelnik splitske katedrale i skladatelj Ivan Lukačić, veliki državnik i gradonačelnik Ante Trumbić te drugi velikani koji su obilježili povijest našeg grada, Dalmacije i Hrvatske.

ZBOG OLIVERA Seve odgodila pjesmu i tuguje: Ne mogu ni govoriti, ni spavati

Splićani će svog sugrađanina uz molitvu i njegove pjesme ispratiti od Trga Frane Tuđmana preko Rive do gata sv. Nikole, gdje će u 19:50 katamaranom Jadrolinije koji je osigurala Vlada Republike Hrvatske isploviti prema Veloj Luci, u pratnji brodova Lučke kapetanije, MUP-a i Hrvatske ratne mornarice, uz bakljadu, sirene i brecanje bumbala - velikoga zvona na zvoniku Svetoga Dujma.

dragojevic VLADA PROGLASILA Zbog smrti Olivera: Sutrašnji dan je Dan nacionalne sućuti

Također, u organizaciji Hrvatske glazbene unije uz suradnju s Vladom Republike Hrvatske, nadležnog Ministarstva kulture, Splitsko-dalmatinske županije, Grada Splita i ostalih institucija u Hrvatskom narodnom kazalištu u 11 sati održati komemoracija uz nazočnost obitelji, prijatelja i suradnika Olivera Dragojevića te državnih, županijskih i gradskih dužnosnika", navedeno je u priopćenju iz Grada Splita.

Prijedlog župana: Olivera za počasnog građanina

Na sjednici Skupštine Splitsko-dalmatinske županije u ponedjeljak je minutom šutnje odana počast istaknutom glazbenom umjetniku Oliveru Dragojeviću koji je umro u nedjelju, a na prijedlog župan Blaženka Bobana uvrštena je na dnevni red i točka o donošenju odluke da se Dragojevića proglasi počasnim građaninom te županije.

"Oliver Dragojević je čovjek koji je zadužio i proslavio Dalmaciju i Splitsko-dalmatinsku županiju", rekao je župan Boban.

VIDI OVO: 10 stvari koje trebate znati o Oliveru.

Tema: Odlazak legende: Umro Oliver Dragojević

Komentari (71)
  • Sutra će Split pokazati pravo lice i kako voli svoje ljude. Drago mi je šta se Oliver nikad nije petljao u politiku da neki ovaj ispraćaj uopće mogu pomisliti iskoristiti u nekakve političke svrhe. Bit će mi čast sa drugim tisućama splićana otpratiti Olivera na posljednju plovidbu i počivalište.

    30. 7. 2018,   15:26
  • Moj lipi anđele, pogledaj u mene.. Ako nas tužne jutrom probude, Ja čuvam osmijeh za tebe.

    30. 7. 2018,   14:37
  • Svaka čast, zaslužio je, zbogom Olivere.

    30. 7. 2018,   14:55