Obavijesti

Sport

Komentari 13

Amer golčinom okrunio dobru igru, Majerove tri žute minute

Amer golčinom okrunio dobru igru, Majerove tri žute minute
1

Dinamo je pred 5000 ljudi na Maksimiru osvojio Superkup pobjedom nad Rijekom 1-0(1-0). Najbolji pojedinac bio je Amer Gojak koji je prekrasno zabio za pobjedu, dok je razočarao Lovro Majer crvenim kartonom

VIDEO

Nakon pet godina ponovno se u Hrvatskoj igrao Superkup, a zasluženo su trofej 'dignuli' nogometaši Dinama. Pobijedili su Rijeku 1-0 (1-0) odličnim golom Amera Gojaka, a mrlju na utakmicu stavio je Lovro Majer koji je dobio crveni karton tri minute nakon ulaska u igru i zakomplicirao završnicu svojoj momčadi. 

Riječani to nisu uspjeli kazniti, a Raspopović iako u vrlo dobroj predstavnik može žaliti za propuštenom prilikom u zadnjim minutama.

Dinamo (4-1-4-1)

Dominik Livaković (7) - reprezentativna 'jedinica' i nije imala previše posla. Ispratio je što je trebalo, ali i bio na visini zadatka u samom finišu utakmice kad je Raspopoviću skinuo 'mrtvaca'.

Petar Stojanović (6,5) - slovenski reprezentativac dobro je koristio 'rupe' u Bišćanovoj taktici i otvarao prosto Kadzioru na 'krivoj' poziciji. Dobar je bio i s loptom, pogađao centaršuteve koje povučeni Gavranović nije koristio. Da ga nije bilo na pravom mjestu, Čolak bi u prvom pravom ozbiljnijem napadu imao 1 na 1 sa Livakovićem.

Marko Lešković (6) - nije Dinamov stoper danas bio na razini, ali imao je puno više 'sreće nego pameti'. Nije se mogao nositi s Čolakom i dva je puta pokušao iznijeti loptu i to mu nije uspjelo. Može i mora Lešković puno bolje.

Dino Perić (7) - dominantan u skoku i siguran pokraj danas labilnog Leškovića. Nijedan centaršut nije prošao kraj njega, a bolje se nosio s Čolakom od svojih kolega. Moći napadač Rijeke par je puta morao posezati za faulom zbog dobrog pritiska Dinamovog mladca koji je imao i odličnih 'izleta' prema naprijed.

Marin Leovac (6,5) - Dobro je zatvorio lijevu stranu i Tomečak je imao malo prilika. Na njegovoj je strani igrao i Dino Perić pa su Riječani uglavnom birali prolaske preko Leškovića.

Nije Bjelica od jučer: Bišćanu nije dvaput prošla ista fora...
Nije Bjelica od jučer: Bišćanu nije dvaput prošla ista fora...

Arijan Ademi (6,5) - tihi radnik na poziciji zadnjeg veznog dobro je pomagao svojim stoperima kod čuvanja neugodnog Rijekinog centarfora, ali i solidno pokrivao međuprostor između zadnje linije i veznjaka.

Izet Hajrović (6,5) - Hajro danas nije imao ni centaršut, a u dobrim je situacijama reagirao lošije nego inače. No, može si i on dopustiti jednu partiju gdje neće biti najblještaviji Dinamov dragulj. Imao je čistu priliku za 2-0, ali traljav udarac lagano je obranio Sluga. Sve je popravio odličnim prodorom deset minuta prije kraja utakmice

Damian Kadzior (7) - odlično se snašao Poljak na neprirodnoj mu poziciji centralnog veznog. Lijepo se nadopunjavao s Gojakom i svojim prepoznatljivim dugim loptama lijepo pronalazio Oršića. Pokušavao je i s loptama u prostor, ali danas Gavro nije bio inspiriran

Amer Gojak (8) - bosanskohercegovački veznjak imao je potez utakmice. Od samog početka najviše se trudio, požurivao Livakovića i suigrače u prijenosu lopte, a nagradio se i odličnim golom koji je Dinamu donio Superkup. Jedan od najboljih pojedinaca utakmice

Mislav Oršić (6,5) - 'hranio ga je danas Kadzior, dok je Mislav odlično prodirao po boku, ali nije imao kome proslijediti okomitu loptu. 

Mario Gavranović (6) - nije to bio danas švicarskog reprezentativca. Trudio se, trčao, pokušavao, ali sve što je dotaknuo pretvorio je u loptu za Rijeku. Danas jednostavno nije bio njegov dan.

od 60. minute Bruno Petković (6) - bio je tu, ali nije bio ništa raspoloženiji od Gavranovića.

od 81. minute Lovro Majer (1) - opća katastrofa u režiji mladog Dinamovca. Nepromišljeni lakat nakon loše izvedenog slobodnjaka i onda još jedan nepromišljen start za drugi žuti karton tri minute nakon ulaska u igru u praktički dobivenoj utakmici je nedopustiv.

od 90. minute Nikola Moro (/) - igrao premalo za ocjenu

Rijeka (3-4-3)

Simon Sluga (6) - u moguće posljednjoj utakmici u riječkom dresu Sluga je pokazao zašto je na meti novopečenog premierligaša. U par je navrata odlično reagirao, dok kod gola nije mogao ništa. Komunikacija s zadnjim redom također je bila na razini.

Joao Escoval (6) - nervozan je Portugalac u redovima Rijeke, loše je ispratio akciju kod Dinamovog gola. No, imao je i nekoliko dobrih reakcija u sprječavanju kontri.

Dario Župarić (6) - najbolji u zadnjem redu Rijeke, ali opet nedovoljno dobar da zaustavi Gojaka u momentu inspiracije.

Roberto Punčec (5,5) - iskorištavali su Punčecov loš dan u 'modrim' redovima. Nje uspio zaustaviti Hajrovića ni kad je Dinamova 'osmica' imala loš dan, a on i Escoval nisu se baš snašli u formaciji sa tri stopera.

Momčilo Raspopović (6) - puštalo je malo po riječkim bokovima, ali bio je korektan. Mogao je postati riječki heroj kad je izašao u 1 na 1 situaciju sa Livakovićem, ali nije uspio zabiti.

Luka Capan (6) - vjerojatno je Bišćan očekivao agresivniju igru od svog veznjaka. Može on puno bolje nego što je to bilo danas, ali na njegovu sreću, ovo je tek početak sezone.

Superkup je 'modri'! Sjajan gol Gojaka, Majer ušao i pocrvenio
Superkup je 'modri'! Sjajan gol Gojaka, Majer ušao i pocrvenio

Ivan Lepinjica (6,5) - rastrčan je bio mladić u bijelom dresu i pokazao da dobre igre u završnici prošle sezone nisu bile slučajnost.

Ivan Tomečak (6,5) - uvijek dobro raspoloženi Tomečak danas se jako dobro snašao na 'kontra' strani. I s lijevom nogom je tražio Čolaka, nije to bilo precizno i dobro kao s jačom desnom, ali među bio je među boljima u svojoj momčadi.

Zoran Kvržić (6,5) - standardno rastrčan, malo je više pomagao u obrambenom dijelu i zatvarao stranu pa je tu patio napadački segment.

Antonio Mirko Čolak (6,5) - najbolji u redovima Rijeke. Zadao je puno problema Dinamovoj obrani, ali nije uspio zabiti gol. Fizički moćan i dominantan bit će prijetnja za protivničke obrane ove sezone

Alexander Gorgon (6) - poticao je svoje igrače na trku, sam se trudio, ali nije uspio puno pokraj Stojanovića i Leškovića. Gledali smo ga i u opasnijim izdanjima.

od 63. minute Domagoj Pavičić (6) - ušao je kao rješenje prema naprijed, ali nije odigrao ništa posebno. Još uvijek mora loviti formu nakon oporavka od ozljede.

od 71. minute Tibor Halilović (-) - nije bio previše vidljiv nakon ulaska

od 85. minute Robert Murić (-) - igrao premalo za ocjenu..

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom