Obavijesti

Sport

Komentari 31

Jairova samba, Svatok mučio i spikera, Palaversa opet izišao

Jairova samba, Svatok mučio i spikera, Palaversa opet izišao
1

Bilo bi čudno i nezamislivo da Hajduk ne izbori europske kvalifikacije. "Bili" opet izgledaju lepršavo i atraktivno, a u Jairu su dobili ubojitog golgetera koji će pospremiti sve te lopte iz sredine

VIDEO

Zadnji put kada je Hajduk gostovao u Zaprešiću, a bilo je to 26. kolovoza, Splićani su bili u jako teškoj situaciji. Ispali su na šokantan način iz Europske lige, a u HNL-u nisu znali za pobjedu. Div iz predgrađa iskoristio je lošu situaciju "bilih" i došao do velikog boda. Danas, skoro sedam mjeseci kasnije, Hajduk je pokazao da je svemirski brod za Inter Zaprešić (3-0)

Ovaj Hajduk zaslužuje Europu: Jairo i Caktaš srušili su Inter!
Ovaj Hajduk zaslužuje Europu: Jairo i Caktaš srušili su Inter!

San o Europi, je tu, iza ugla, sasvim blizu i sasvim dostižan. Hajduk pod vodstvom Siniše Oreščanina opet ima glavu i rep, svatko zna svoju ulogu, nema lutanja na terenu i neorganizacije. Očito je potres u vrhu kluba imao utjecaja i na same igrače, koji su pod vodstvom Željka Kopića i Zorana Vulića u prvom dijelu sezone izgledali jako loše. 

To je sve iza Hajduka, a navijači, koji su opet u Zaprešiću iz sveg glasa bodrili momčad, imaju za pravo se nadati kako sada može biti samo bolje. Jer realno gledajući, bilo bi čudno i nezamislivo da Hajduk ovo ljeto ne izbori europske kvalifikacije. "Bili" opet izgledaju lepršavo i atraktivno, a u prethodnim utakmicama nedostajao je ubojiti golgeter koji će pospremiti sve te lopte iz sredine. Loša efikasnost bila je očita, a onda je u Zaprešiću u svoje noge stvari preuzeo Brazilac Jairo, koji je zabio dva gola.

Torcida opet izvjesila sramotni transparent 'Maksovi mesari'!
Torcida opet izvjesila sramotni transparent 'Maksovi mesari'!

Prvo sjajan volej nakon ubačaja Juranovića, a onda i prodor kojim je poslao Tatomirovića po jogurt i burek. Svojom brzinom i eksplozivnošću uništavao je braniče Intera i definitivno iskočio kao jedan od najboljih igrača Hajduka u drugom dijelu sezone, uz Miju Caktaša i Antu Palaversu. Upravo bi Brazilac trebao biti Hajdukov jamac za Europu, ako ga ne prodaju. Jer ako nastavi s ovakvim igrama, mogao bi se vrlo brzo gurnuti u poljudski izlog i namamiti potencijalne kupce. 

Nije Svatok, svatko

Hajdukova legija stranaca oplemenjena još uvijek neafirmiranim mladim talentima dovela je u probleme službenog spikera koji se mučio s imenima i prezimenima pa je tako Nejašmić postao 'Nejšimić', a Ukrajinac Svatok, pak, 'Svatko'. 

E pa nije Oleksandr Svatok svatko. Novopridošlo pojačanje iz Zoryje odigralo je solidnu utakmicu. Pored njega se srpski napadač Andrija Kaluđerović nije naigrao, a Hajdukov SWAT je stigao i nekoliko zanimljivih lopti odigrati prema naprijed. Nedostaje mu još uigranosti sa zadnjom linijom, ali sve je pod kontrolom držao pokajnik Stipe Vučur, koji je znao podviknuti kad je trebalo.

Bekovski duo Juranović-Bradarić djelovao je izvanredno. Obojica prodorni, brzi i nezaustavljivi, a centaršutevima su hranili gladne Hajdukove napadače.

Zapamtit će domaćini i ime tog Nejašmića, koji je poput sjene pratio Interovog kreativca Nikolu Raka, koji se nije naigrao. Mijo Caktaš uvijek ostane u sjeni, ali on je ove sezone jedan od najkonstatnijih igrača Hajduka. Opet je odradio svoju ulogu, dijelio lopte i na koncu zabio gol. To je bio njegov osmi ove sezone u prvenstvu čime se izjednačio s Jairom.

Palaversa čini razliku na terenu

Nakon neuvjerljive partije protiv Gorice, pod valom kritika našao se Ante Palaversa, od kojeg se odjednom očekuje da bude bolji nego što u ovom trenutku uistinu jest samo zato jer je potpisao za engleskog prvaka Manchester City.

Odigrao je Palaversa sasvim dobro, vidi se potez, vidi se da loptu udara drugačije od drugih, ali je vrlo indikativno da ga je Oreščanin opet ranije povukao iz igre. Od potpisa za City odigrao je samo jednu utakmicu od 90 minuta, protiv Gorice, dok je protiv Intera i Rijeke igrao svega 60 minuta te protiv Rijeke 70.

Veliki dužnici i dalje ostaju Bassel Jradi i Adam Gyurcso, kojima je Oreščanin odlučio dati priliku od prve minute. Trudili su se, ali nije išlo. Morat će podići razinu svoje igre ako žele ostati u klubu i opravdati visoke ugovore koje imaju. Bivši napadač Intera Komnen Andrić došao je pogledati svoju nekadašnju ekipu, ali nije imao baš to za vidjeti jer su žuti bili cijelu utakmicu u podređenom položaju.

Hajduk je ovom pobjedom stigao na tri boda od Lokomotive, koja drži 4. mjesto koje jamči kvalifikacije za Europsku ligu.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 31
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani