Obavijesti

Sport

Komentari 45

'Na sljedećim ću Igrama uzeti zlato, ako prime profesionalce!'

'Na sljedećim ću Igrama uzeti zlato, ako prime profesionalce!'
1

Želio sam minimalno olimpijsko finale i razočaran sam. Moram raditi na sebi i popraviti te greške. Na sljedećim Olimpijskim igrama osvojit ću zlato, ako budu primali profesionalce, rekao je Filip

VIDEO

Filip Hrgović nije se uspio plasirati u finale olimpijskih igara u Rio de Janeiru u superteškoj kategoriji do 91 kilograma nakon što je u polufinalu izgubio od svjetskog prvaka Francuza Tonyja Yoke na bodove 1-2.

- Bio sam naivan, nisam se pridržavao taktike i bio sam krut, izjavio je nakon poraza u polufinalu Filip Hrgović. 

'Na sljedećim OI osvojit ću zlato, ako budu primali profesionalce'

- Teško mi je sad išta reći, nisam bio u meču, ruke su letile posvuda, nije bilo kretanja, a sve to zbog nepridržavanja taktike. Boksao sam kako je Francuz želio, bio sam preravan, a i iznenadili su me njegovi direkti. Kao da sam se pripremao da ih primam, a ne izbjegavam. Stvarno sam ispao naivan - izjavio je razočarani Hrgović, kome je pukla lijeva arkada, a blizu pucanja je bila i desna. 

- Želio sam minimalno olimpijsko finale i razočaran sam. Moram raditi na sebi i popraviti te greške. Na sljedećim Olimpijskim igrama osvojit ću zlato, ako budu primali profesionalce - otkrio je Hrgović svoje planove.

Trener Leonardo Pjetraj bio ja jako nezadovoljan načinom na koji je Hrgović odradio polufinale. 

- Nisam zadovoljan s Filipom, bio je krut i teretan, a ništa što smo se dogovorili glede taktike nije ispoštovao. Dogovorili smo se da prvi napadne, pa se izmakne i opet napadne, a on je radio pojedinačne udarce. Francuza se moglo dobiti samo udarcima u seriji, a on ga nije probijao. Joka je vrlo brz i tehnički spreman borac da ne bi iskoristio loš dan protivnika. A Hrgović je danas bio loš, psihološki ne sasvim spreman - komentirao je borbu Pjetraj. 

Trener Pjetraj: Ovo nije bilo dovoljno za zlato

Bila je to repriza njihove bore sa svjetskog prvenstva u Dohi kada je Francuz također pobijedio na bodove u četvrtfinalu.

- U odnosu na tu borbu, Hrgović je danas bio čak i malo bolji. Ali to nije dovoljno da se postane olimpijskim prvakom.  

Hrgović je na putu do bronce u 1. kolu bio slobodan, u osmini finala je jednoglasnom odlukom sudaca svladao Turčina Alija Erena Demirezena, a potom je u četvrtfinalu tehničkim nokautom porazio Kubanca Leiniera Peru.

Hrgoviću ostaje utjeha da je osvojio prvu boksačku olimpijsku medalju za Hrvatsku od samostalnosti, a postao je i četvrti Hrvat s osvojenim odličjem u boksu, nakon zlata Mate Parlova iz Muenchena 1972. i Antona Josipovića u Los Angelesu 1984., te bronce Damira Škare iz Seula 1988.

Yoka: Zaslužio sam pobjedu

Sve te medalje osvojene su u poluteškoj kategoriji. Najbolji rezultat od samostalnosti na OI dosada je bilo četvrtfinale Stipe Drviša iz Atlante 1996. također u poluteškoj kategoriji.

Yoka je postao prvi Francuz koji je ikada nastupio u olimpijskom finalu superteške kategorije. 

- Boksao sam taktički sjajno i mislim da sam zaslužio pobjedu i većom bodovnom razlikom. Bio sam prebrz za Hrgovića - izjavio je Francuz podrijetlom iz Konga, koji je svoju boksačku tehniku usavršavao na Kubi.  

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 45
VIDEO

Za njega ne postoji "ne mogu": Dva zlata u dva različita sporta
POI RIO

Za njega ne postoji "ne mogu": Dva zlata u dva različita sporta

Australski paraolimpijac Dylan Aclott osvojio je zlatnu medalju u tenisu u paru sa sunarodnjakom Heathom Davidsonom. Prije osam godina u Pekingu je uzeo zlato u košarci...

Paović i Lučić bez polufinala: Namučile smo jake Kineskinje
POI

Paović i Lučić bez polufinala: Namučile smo jake Kineskinje

Mirjanja je odigrala fantastičan meč i Kineskinja je bila izbezumljena. Bilo mi je super zabavno gledati kako je za vrijeme 'time-outa' cijela kineska klupa bila u drami, rekla je Sandra Paović
Budetić bez medalje: U šoku sam, ne znam što se dogodilo
POI RIO

Budetić bez medalje: U šoku sam, ne znam što se dogodilo

NIJE IŠLO Branimir Budetić s hicem od 59.33 metara iz pete serije ostao je korak do brončane medalje u Riju, za koju mu je nedostajalo metar i 27 centimetara...