Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Pobjede u derbijima ne znače ništa bez slavlja u Maksimiru

Trener Hajduka Željko Kopić svjestan je da dvije vrlo vrijedne pobjede u Osijeku i na Rujevici neće puno vrijediti ako njegova momčad ne uzme puni plijen u zadnja dva kola, protiv Lokomotive i Intera...

Dvije velike pobjede u proteklom tjednu su za Hajdukom, pobjede nakon kojih je atmosfera u momčadi puno bolja i optimističnija. No svjestan je trener Hajduka Željko Kopić da pobjede na gostovanjima u Osijeku i Rijeci neće puno vrijediti ako njegova momčad ne osvoji puni plijen i u dva zadnja kola u ovoj godini, najprije kod Lokomotive u nedjelju u Maksimiru, a potom i Intera na Poljudu.

 - Nakon utakmica prošloga tjedna željeli smo regenerirati i odmoriti igrače, jer ih je veliki broj imao potrebu za odmorom. Odradili smo većinu posla, u naredna dva dana i dva treninga vidjet ćemo tko će moći nastupiti, a jedino je sigurno da nema Ante Ercega zbog žutih kartona.

Što možete reći o Lokomotivi?

 - Lokomotiva je dobra i kvalitetna momčad, s par vrlo kvalitetnih pojedinaca. Dobro je da se igra u Maksimiru, kako za nas, tako i za njih, jer ćemo jedni i drugi na kvalitetnom travnjaku moći prikazati ono što znamo.

HAJDUKOV BOMBARDER 'Želimo popraviti dojam i, uz pomoć navijača, uzeti trofej...'

Kome više odgovara da se igra na kvalitetnom terenu, vama ili njima?

 - Rekao bih da odgovara svima, igračima prije svega, jer mogu pokazati što znaju, a onda i gledateljima, jer će igra biti kvalitetnija. Naša je ideja da idemo gore nametnuti se i kontrolirati stvari na terenu, te iz tih situacija doći do prilike za dobar rezultat.

Koliko će vam nedostajati Ante Erceg, i na koji način ga planirate zamijeniti?

 - On je jedan od bitnijih igrača, daje nam puno toga što želimo vidjeti od momčadi, a u individualnom dijelu je pokazao da može puno dati i momčadi, on je maksimalan u izvršavanju zadataka. Kako ćemo ga zamijeniti? Vidjet ćemo, sve će zavisiti o zdravstvenom statusu igrača.

Koliko je psihološka barijera lakša nakon dvije važne pobjede?

- Situacija je puno bolja, ono što smo stavljali u prvi plan je hrabrost, intenzitet, voljni moment, te moralna komponenta... Ima stvari na kojima moramo još raditi i prostora za napredak, ali to je bila baza na kojoj smo sve temeljili. Igrači žele stvari okrenuti na bolje, ali kad imaš cilj, i kad ga dosegneš, zavrijediš i pozitivniju atmosferu, i sigurno da su svi skupa u boljem stanju nego što su bili.

U Rijeci ste izašli muški, čvrsto, hoćete li imati isti pristup i protiv Lokomotive, ili se idete nadigravati?

- Lokomotiva ima igrače koji vole igrati, ali imaju u veznom redu i i obrani onih koji teže duelu. Oni im nose stabilnost. Mi pokušavamo napraviti što više, naravno da će biti i oscilacija, ali pokušavamo napraviti standarde, da iz tjedan u tjedan nadoknađujemo ono što nije dobro, i da izgledamo bolje, da budemo pravi s energijom, intenzitetom, i kvalitetom igre.

Tko će braniti, i koji su igrači upitni?

- Ne volim izlaziti s imenima sve dok ne kažem igračima tko počinje. Imali smo problema sa Saidom, Nižićem, Stipicom, Hamzom, Memollom... Rano je, imamo još dva treninga da dobijemo pravu sliku tko je u optimalnom stanju za predstojeću utakmicu.

SVETI NIKOLA Hajdukovci razveselili djecu, a sebi zaželjeli zdravlje i trofej!

Možete li nam otkriti što ste rekli navijačima pod tribinom u Osijeku, i raduje li vas što se njihovo nezadovoljstvo barem jednim dijelom primirilo?

- Nema tu velikih tajni, imao sam potrebu iskomunicirati na najjednostavniji način da ćemo svi koji smo uključeni pokušati stvari okrenuti na bolje. To sam naglašavao. Naravno da nitko ne može garantirati da ćemo pobijediti, ali možemo da ćemo dati sve od sebe. Ne mogu ulaziti u potpunu dubinu problema, ali imam vjeru da će te stvari funkcionirati na način da to bude onako kako je najbolje za klub, jer to Hajduk zavrjeđuje.

Slažete li se da bi bilo lijepo zaključiti polusezonu s dvije pobjede, na drugom mjestu i polufinalom Kupa?

 - Bilo bi lijepo, ali moramo stvoriti preduvjete da to tako i bude. Nakon utakmice igračima smo dali dva slobodna dana, da budu s obiteljima i prijateljima, prilagodili smo trenažni proces, još ćemo ih malo pripremiti u ova dva dana, da budemo pravi i na najvišoj razini za Lokomotivu, a onda i za Inter....

Komentari (8)
  • Dinamo lose igra i sa takvom igrom je na +12 , pa cemu se vi to nadate?

    8. 12. 2017,   15:10
  • Hajduk je los

    8. 12. 2017,   14:08
  • Sekica pada.

    8. 12. 2017,   16:45