Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Striptiz u Riju: Skinuli se jer je njihov borac ostao bez bronce

None Foto: ISSEI KATO 15

VIDEO Mongolski hrvač slavio je broncu, ali protivnik je uložio žalbu koju su suci prihvatili. Mongolski treneri su poludjeli i počeli su skidati sve sa sebe. Nije pomoglo. Njihov borac je izgubio medalju

Borba za brončanu medalju u hrvanju u kategoriji do 65 kilograma posljednjeg dana Igara u Rio de Janeiru pretvorila se u sramotu.

Mongolski hrvač Ganzorig Mandakhnaran slavio je broncu da bi potom ostao bez nje nakon prigovora uzbekistanskog hrvača koji su suci naknadno uvažili.

Mandakhnaran je počeo slaviti malo prerano, desetak sekundi prije kraja. 

Uzbekistanski hrvač Ikhtiyor Navruzov uložio je žalbu, suci su je uvažili te su oduzeli poen mongolskom hrvaču zbog izbjegavanja borbe. Mandakhnaran je pao na koljena, a njegovi treneri iz protesta su počeli skidati sve sa sebe.

- Brazilci su nam skandirali nakon borbe. Svi su u dvorani vidjeli da je problem u sucima i da smo pokradeni. Ovu broncu čekalo je tri milijuna ljudi u Mongoliji, a sad nemamo ništa - rekao je mongolski trener Tsenrenbataar Tsostbayar.

Wrestling - Men's Freestyle 65 kg Bronze | Autor: TORU HANAI Foto: TORU HANAI

Wrestling - Men's Freestyle 65 kg Bronze | Autor: ISSEI KATO Foto: ISSEI KATO

Wrestling - Men's Freestyle 65 kg Bronze | Autor: TORU HANAI Foto: TORU HANAI

Wrestling - Men's Freestyle 65 kg Bronze | Autor: ISSEI KATO Foto: ISSEI KATO

Wrestling - Men's Freestyle 65 kg Bronze | Autor: ISSEI KATO Foto: ISSEI KATO

Tema: Olimpijske igre Rio de Janeiro 2016.

Komentari (17)
  • Ovo nije krađa lik 10 sec prije kraja počinje slaviti i na taj način ne respektira svog protivnika i doista je bježao tako da ispravna odluka po meni a sljedeci put nek tih 10 sec zavrsni na normalan nacin pa ce imat medalju...

    22. 8. 2016,   10:07
  • Nekim sucima iz bivših sovjetskih republika bi trebalo zabraniti bavljenje suđenjem. Samo na ovim OI imali smo nekoliko primjera čiste i namjerne krađe.

    22. 8. 2016,   09:28
  • zna se kad se moze pocet veselit medalji,pogotovo u ovakvim kontaknim sportovima,kad sudac da znak da je fajrunt onda pocni mahat rukama do mile volje izvodi salta,vristi, pucaj iz pistolja ak te volja al ne prije nek sudac da znak da je finito.. jbg sam si je kriv i sad moze cekat 4 godine na novu priliku..

    22. 8. 2016,   11:48