Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Super baka: Došla iz Vukovara kako bi vidjela srebrnog unuka

None Foto: 24sata.hr

Damir Martin imao je poseban doček u zagrebačkoj zračnoj luci. Srebrnog veslača u utrci samaca iz Rio de Janeira dočekala je baka Nada (83) koja je potegla iz Vukovara

Iz Rija se vratila posljednja skupina hrvatskih sportaša.

Zagreb je dočekao zlatnu braću Sinković, Martina i Valenta te srebrnog veslača Damira Martina, koji je priznao kako nije oka sklopio u posljednja 24 sata.

Damira je u zagrebačkoj zračnoj luci dočekala ponosna baka Nada (83) koja je potegla iz Vukovara kako bi vidjela svog unuka. Baka je dobila ovacije što možete vidjeti na kraju našeg videa u prijenosu dočeka uživo.

Od srpskih logora do osvajača olimpijske medalje

Damir Martin osvojio je srebro u Riju u utrci samaca, a zlato mu je izmaklo za sedam tisućinki. No HOO ne odustaje, najavili su žalbu i odlazak na Sportski arbitražni sud. 

Navikao je Damir na borbe.

Prošao je težak put od prognanika do osvajača olimpijske medalje. Imao je samo tri godine kad je s obitelji tijekom srbočetničke agresije protjeran iz svog Vukovara. 

Zajedno s braton Stanislavom i majkom Dubravkom završio je u sabirnim logorima u vukovarskom Veleprometu pa u Rumi i Novom Sadu. Sva sreća pa četnici nisu saznali kako je Damirov otac Boris hrvatski branitelj pa su ih nakon ispitivanja pustili. 

Majka je potom sa sinovima preko Crvenoga križa došla u austrijski Tristach, a zatim u njemački Garmisch gdje su se pridružili Borisu, koji je tamo završio preko vukovarske obitelji Wilhelm. 

Tema: Olimpijske igre Rio de Janeiro 2016.

Komentari (14)
  • ''tijekom srbočetničke agresije'' - ajde da i povremeno vidim istinu napisanu na kojem portalu.

    24. 8. 2016,   15:24
  • pa nije potegla iz mongolije vec i grada koji je udaljen manje od 300km... naravno za starije osobe je to tesko, ali nije neki pothvat da se radi clanak i naslov o tome, iako i ovaj je clanak bolji nego razne severine, kardashianke i slicne, pristojno nazvane, starlete i pjevacice

    24. 8. 2016,   15:01
  • I ja bih za svoju unuku išla ak treba na kraj svijeta...i razumijem tu baku..jer to je posebna ljubav..

    24. 8. 2016,   16:15