Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Ja sam od Radeljića očekivao više čvrstine, a manje plakanja'

None Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL 4

Plenković je ponovio da predsjednica Republike sama donosi odluke o razrješenjima i kada je riječ o kadrovskim pitanjima, pa tu ne vidi ništa posebno...

Premijer Andrej Plenković komentirao je u ponedjeljak slučaj smijenjenog savjetnika predsjednice Republike Mate Radeljića ustvrdivši kako se "od muhe radi slona" te kako je od Radeljića "očekivao više čvrstine, a puno manje plakanja".

"Meni se čini da cijela ta tema dobiva neku preveliku dimenziju nego što je. Nije ovo prvi savjetnik koji je razriješen ili dao ostavku u Uredu predsjednice i očekivao sam malo više čvrstine, a puno manje plakanja", izjavio je Plenković novinarima obilazeći adventska događanja u centru Zagreba.

Na pitanje od koga je očekivao više čvrstine, Plenković je odgovorio: "Od ovoga koji daje priopćenja".

KOLINDA GRABAR KITAROVIĆ: 'Nije bilo pritiska, slučaj Mate Radeljića za mene je završen'

Na upit treba bi detaljnije istražiti Radeljićeve optužbe rekao je da on tu ne vidi ništa posebno. "Mislim da se od muhe radi slona", dodao je.

Plenković je ponovio da predsjednica Republike sama donosi odluke o razrješenjima i kada je riječ o kadrovskim pitanjima, pa tu ne vidi ništa posebno.

Zagreb: Konferencija Hrvatska bez korupcije u organizaciji stranke Pametno DALIJA OREŠKOVIĆ O RADELJIĆU: 'Kolinda Grabar Kitarović se neće moći oprati od ovog blata'

Ima puno pomaka oko otkupa Ine

O otkupu Ine i ima li na tom području nekakvih pomaka Plenković je kazao kako ima puno pomaka.

"Stav Vlade ostaje nepromijenjen. Ima niz otvorenih pitanja koja zbog dosjea Ina-MOL opterećuju odnose Hrvatske i Mađarske. Mi smo korak po korak u dijalogu i stvaranju atmosfere povjerenja s kolegom Orbanom došli do situacije da ja odem u Budimpeštu krajem prošle godine, a on posjeti Zagreb ove godine", rekao je.

'ON SE SOA-I SAD OSVEĆUJE' Nacional: Mate Radeljić htio postati potpredsjednik Vlade

Mislim da stvaramo preduvjete za bolje rješenje i odnose koji će biti manje opterećeni problemima koje smo naslijedili, ustvrdio je Plenković.

O tome može li se u 2019. očekivati rekonstrukcija Vlade s obzirom na jačanje Bandićeva kluba zastupnika ponovio je kako se o tome nikada nije razgovaralo. "Kada i ako to bude, to ću ja odlučiti", poručio je.

O najavama Milana Bandića da će se njegov Klub zastupnika povećati na 13 pa čak i više zastupnika kazao je kako o tome ne zna ništa ali, dodao je, "Bandić je uvijek pun iznenađenja".

DOBIVAT ĆE PLAĆU JOŠ GODINU DANA Slučaj Radeljić: Njegov otkaz stajat će nas oko 291.000 kuna

Predsjednica na Cvjetnom trgu na kavi, bez izjava

Predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović također je posjetila adventske događaje u središtu Zagreba, pri čemu je s društvom popila kavu na Cvjetnom trgu. No, pritom nije davala izjave za medije.
 

Komentari (113)
  • E, svite moj krscanski, nedajte da vam polticki spin doktori pokvare Badnji dan i Bozic. Sretan Bozic svim dobrim ljudima, pa gsje god bili da bili.

    24. 12. 2018,   15:06
  • Parazitski uhljeb kao i njegov rođak zataškani diktator...

    24. 12. 2018,   15:00
  • Ne kužim zašto tolika frka oko razrješenja ovog cendravca,pa Trump razriješi svaki drugi mjesec jednog pa nikom ništa.

    24. 12. 2018,   17:23