Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Nitko ne može stati iza izjave Vučića o Oluji pa niti Pupovac'

None Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Vučić je u subotu navečer u Bačkoj Palanci na skupu u povodu Dana sjećanja na stradale i izbjegle Srbe, rekao da je "Hitler htio svijet bez Židova, Hrvatska je željela Hrvatsku bez Srba"...

Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak komentirao je izjave srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića koji je Oluju nazvao pogromom i Hrvatsku usporedio s nacističkom Njemačkom.

- Vučić bi trebao nešto naučiti na greškama iz prošlosti, a ne opravdavati se optužujući druge. Treba razmišljati kako život građana učiniti boljim, rekao je Vrdoljak za N1.

ODGOVORIO Plenković o Vučićevoj izjavi: Što je previše, previše je...

Na pitanje je li se Pupovac koji je nazočio komemoraciji s Vučićem od svega trebao ograditi, Vrdoljak je odgovorio:

BRANKO BAČIĆ: 'Vučićeve riječi su za osudu i s Pupovcem treba porazgovarati'

- Pitajte gospodina Pupovca. Mislim da svi ljudi u Hrvatskoj, neovisno jesu li pozicija ili opozicija imaju svoj stav i da nitko ne može stati iza te Vučićeve izjave.

ALEKSANDAR VUČIĆ: 'Oluja je motivirana mržnjom prema Srbima, to je pogrom'

Podsjetimo, Vučić je u subotu navečer u Bačkoj Palanci na središnjem komemorativnom skupu u povodu Dana sjećanja na stradale i izbjegle Srbe, rekao da je "Hitler htio svijet bez Židova, Hrvatska je željela Hrvatsku bez Srba".
 

Komentari (85)
  • Je li ovo pravi trenutak da se u Hrvatskoj poslože stvari na pravo mjesto ?! Šta je najpotrebnije i kojim redosljedom treba pospremati? Čitam komentare na vućkove tirade i ne mogu se načuditi. Netko reče treba pupovca pitati „šta on misli“, gluplje ne ide, pupovac je rekao sve svojom nazočnošću, prije je isto tako bio jasan i glasan, tu nisu potrebna nikakva dodatna pitanja ni „izjašnjavanja“. Meni je bitnije, zašto Plenković to „ne vidi“, kako ga pritisnuti da PROGLEDA? Jedno je sigurno, ugrožena etnomanjiina mora mijenjati svoje zastupnike i glasno se distancirati od ČETNIKA i ZLOČINACA u njenoj sredini. Mislim da je vrijeme zrelo da se postavi pitanje povjerenja Vladi i da se raspišu prijevremeni izbori. Nova Vlada ne smije biti talac srpskih ekstremista......DOSTA JE.

    6. 8. 2018,   13:02
  • Vucic je kontiunitet nacionalističke i agresivne Srpske politike još od Slobodana Miloševica koji je krajem osamdesetih prvi poceo da krši ustav SFRJ tako što je jednostrano i nasilno ukinuo ustavom zagarantirane Autonomije Vojvodini i Kosovu. Na pokušaj dominacije u SFRJ ostale Republike se bune i tada je Srbija, uz pomoc JNA, i silom pokušala sprijeciti ostale republike u legitimnoj težnji za osamostaljenjem tako što ih je sve vojno napala u njihovim Republikama, a pod maskom tobožnje zaštite Srpskih manjina u tim zemljama. Danas Srbija umjesto da se suoci sa prošlošcu i da se okrene buducnosti i suradnji sa svima ona i dalje glavom u pijesak poput Noja ne želi vidjeti niti prihvacati bilo kakvu odgovornost za ratove, za zlocine i za raspad bivše Jugoslavije. Dok u Srbiji na vlast ne dođu neke mlade anacionalno i neideološki orijentirane snage, na Balkanu mira sa njima nikada nece biti. Dotad svi mi nesrbi bis e trebali držati zajedno da osujetimo bilo kakav pokušaj ponavljanja njihove agresije na naše zemlje kao one devedesetih.

    6. 8. 2018,   12:03
  • Trebate jednom jasno ako imate .uda zatražiti od Pupovca da se jasno izjasni,pošto je zastupnik u saboru,,,da li se bori za prava Hrvatske ili Srbije.Na dvije stolice ne može sjediti.

    6. 8. 2018,   12:02