Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Sudački ekspert objasnio: Evo zašto Slovenci nisu pobijedili

None Foto: Facebook/AntoJosic

BIVŠI SUDAC ANTO JOSIĆ ilustrirao je fotografijom zašto je Blaž Blagotinšek dobio crveni karton, a Nijemci sedmerac za izjednačenje kojim su se spasili poraza. Suci mogu stati iza svoje odluke...

Tako blizu, a tako daleko ostala je Slovenija od pobjede nad europskim prvakom Njemačkom u zagrebačkoj Areni. Završilo je 25-25 i sve što se događalo u zadnjim sekundama neponovljive utakmice godinama će se prepričavati.

Men's EHF European Handball Championship BURNO U ARENI Što se točno dogodilo: EHF se odlučio strogo držati pravila...

Jedan od naših najboljih i najpoznatijih rukometnih sudaca, Anto Josić, objasnio je putem Facebooka zašto je gol Njemačke za bod regularan.

59:58

Posted by Anto Josic on Monday, January 15, 2018

Ilustrirao je fotografijom zašto je Blaž Blagotinšek dobio crveni karton, a Nijemci sedmerac za izjednačenje kojim su se spasili poraza.

Uzalud je Veselin Vujović kreirao show time što je stao na gol umjesto svog golmana, suci Gatelis i Mazeika samo su primijenili rukometna pravila.

FOTO Pogledajte galeriju: Vujović je htio obraniti zadnji sedmerac

Uostalom, pravilo rukometne igre kaže: 'Ako u posljednjih 30 sekundi utakmice, dok lopta nije u igri, bilo koji igrač ili netko od službenih osoba odugovlači ili spriječi protivnika da zapuca prema golu ili ga nepropisno onemogući u čistoj šansi za gol, sudac ga mora diskvalificirati i pokazati na sedmerac.'

Blagotinšek nije imao što raditi u krugu na centru, da je stajao samo korak iza i blokirao udarac Nijemaca, suci bi bili nemoćni i Slovenija bi imala dva boda.

Ovako su s pravom mogli pokazati na sedam metara za Njemačku i svoju odluku mogu bez problema braniti.

Men's EHF European Handball Championship KOMENTAR EHF je poručio: 'E, neće moći, Vujoviću!' Odnijeli mu pobjedu

To je potvrdio i Josić koji je danas u funkciji nadzornika Premijer lige te je uz to član Strukovnog povjerenstva Udruge hrvatskih rukometnih sudaca.

Tema: Europsko rukometno prvenstvo 2018.

Komentari (263)
  • Slovenci,nemojte se ljutiti. Vi ste poznati da volite i obožavate arbitraže... jedini je problemčić ako nije presuđeno u vašu korist.

    16. 1. 2018,   09:43
  • nije problem u toj zadnjoj akciji iako niko u dvorani nije znao za to pravilo. problem je kod 21:18 za sloveniju nepostojeći sedmerac za njemačku i isključenje i još jedno isključenje zbog opravdanih prigovora. i tu su nijemce na silu vratili u egal. sad je stvar psihologije da ne padnu slovenci jer ovom igrom mogu dobit crnu goru i sve tri u varaždinu

    16. 1. 2018,   09:57
  • Slabo vam onaj klaun Erjavec podmitio arbitre

    16. 1. 2018,   10:00